-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ


Να πάρουμε οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια μας!
Μέσα Μεταφοράς που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.
    Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αντικαταστήσει τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ με μία «κρατική» επιχείρηση που θα λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος (άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς) και θα συνοδευτεί από τη μία με νέα μείωση μισθών για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, εντατικοποίηση της εργασίας, επέκταση των ελαστικών ωραρίων, αλλά και απολύσεις και από την άλλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων για το επιβατικό κοινό.
Εμείς καλούμαστε για ακόμα μία φορά να πληρώσουμε την κρίση τους.
    Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε και μαζί με το χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, θα χτυπηθούν και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα της πόλης που θα βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για μια ανάγκη που στον 21ο αιώνα θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένη και όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την ασφαλή και φθηνή μετακίνηση, τη συχνότητα των δρομολογίων, την ανταπόκριση σε κάθε περιοχή ώστε να βολεύει τους εργαζόμενους να πηγαίνουν στη δουλειά τους, τους μαθητές στο σχολείο τους και πάει λέγοντας..
    Δεν συμφωνούμε με τη σημερινή κατάσταση στον ΟΑΣΘ, αλλά όσο δεν παίρνουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας οι εξελίξεις θα είναι εις βάρος μας. Την ώρα που παίρνουν όλα αυτά τα μέτρα που μας γονατίζουν, δίνουν φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του. Έχουμε ζήσει το να παρεμβαίνει το κράτος για να «σώσει» μια επιχείρηση, μόνο και μόνο για να τη γυρίσει πίσω σε ιδιώτη, όταν θα έχει τα αναμενόμενα κέρδη.     Έχουμε ζήσει και στους Δήμους τις δυνάμεις που υπερασπίζονται αυτή την πολιτική, και που τώρα κοιτάνε να εμπλακούν στο ζήτημα του ΟΑΣΘ, να πρωτοστατούν στην εμπορευματοποίηση πολλών υπηρεσιών.
    Αν δεν υπερασπιστούμε εμείς τις ανάγκες μας, τότε ποιός; Η πολιτική που έχει μειώσει τους μισθούς, έχει πετάξει στην ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά εκατομμύρια εργαζομένους είναι η ίδια που κάνει την μετακίνηση του λαού «πολυτέλεια» για λίγους, για όσους μπορούν να πληρώσουν.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για δουλειά με δικαιώματα.
    Είναι κοινός ο αγώνας για τους μισθούς, τα μεροκάματα, τις εργασιακές σχέσεις, για προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό. Για φθηνό εισιτήριο για όλο το λαό και δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών.
Διεκδικούμε το βάρος από το κόστος της μετακίνηση τόσες μέρες να το σηκώσουν οι μεγαλέμποροι και οι πολυεθνικές όχι εμείς, οι εργαζόμενοι, που από τον πενιχρό μισθό μας έπρεπε να βρούμε τρόπο να πάμε στη δουλειά.
Διεκδικούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το λαό! Όχι για τα κέρδη των λίγων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου