--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

KKE: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι 1.400 εργαζόμενοι της επιχείρησης super market “ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ” (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ), συνεχίζουν να στερούνται καθημερινά τα απαραίτητα, να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς παραμένουν πάνω από 13 μήνες απλήρωτοι, αφού αυτό απαιτεί η “ανάπτυξη” και η “πολύπλευρη επιχειρηματικότητα” της επιχείρησης.
Από το 2015 καθυστερείται η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, με αποτέλεσμα σήμερα να οφείλονται μισθοί, από τον Γενάρη σε ορισμένους, ενώ στη πλειοψηφία των εργαζομένων από τον Φλεβάρη του 2016, επίσης οφείλεται το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων του 2016.
Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι, μέσα από το Πανελλαδικό Επιχειρησιακό τους Σωματείο με την επωνυμία “Πανελλαδικό σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ” αγωνίστηκαν πολύμορφα (απεργίες, κινητοποιήσεις, επίσχεση εργασίας, τριμερείς συναντήσεις στο ΣΕΠΕ Κ. Μακεδονίας, στο υπουργείο) και συνεχίζουν τον αγώνα τους για την εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Ο αγώνας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας με όλα τα εργασιακά δικαιώματά των εργαζόμενων και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ανέδειξε το ΚΚΕ και πρόσφατες Ερωτήσεις (1485/25.11.2016, 270/6.12.2016, 33/10.1.2017).
Σήμερα, τα κλειστά καταστήματα της “ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ” τα παίρνουν εταιρίες σουπερ μάρκετ χωρίς να εφαρμόζουν το Π.Δ.178/2002 που συνιστά αναγκαστικό δίκαιο, συνεχίζοντας την ίδια δραστηριότητα, διατηρώντας την πελατεία της “ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ” και φυσικά σε συνεννόηση μαζί της, αφού ουδέποτε δήλωσε την πρόθεση να σταματήσει τον επιχειρηματικό της στόχο. Αντίθετα, η επιχείρηση έχει προβεί σε ενέργειες (μειώσεις μισθών, τροποποίηση σύμβασης, μη καταβολή δεδουλευμένων, πρόταση παραίτησης και νέα πρόσληψη, απόκρυψη στοιχείων από το σωματείο και τους αρμόδιους φορείς), σκόπιμα για να προχωρήσει τα σχέδια της και να αποφύγει τις συνέπειες των μη νόμιμων ενεργειών της.
Να σημειωθεί πως η επιχείρηση “ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ” ακολούθησε τη μεθόδευση πολλών εργοδοτών, προκειμένου να παρεκκλίνει από τις αναγκαστικές ρυθμίσεις του Π.Δ. 178/2002, δηλαδή ο εργοδότης σε συνεννόηση με τον υποψήφιο διάδοχο σταματά προσωρινά τη λειτουργία της επιχείρησης και στη συνέχεια ακολουθεί η μεταβίβαση στο νέο φορέα ή πραγματοποιείται απευθείας συμφωνία του νέου εργοδότη με τρίτους (ιδιοκτήτες ακινήτων) με σκοπό τη καταστρατήγηση των συνεπειών και γενικά των προστατευτικών ρυθμίσεων σε βάρος των εργαζόμενων.
Μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις σουπερ-μαρκετ: “MARKET IN”, “DISCOUNT”, “ΜΑΣΟΥΤΗΣ”, έχουν πάρει καταστήματα της “ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ” και άρχισαν να τα λειτουργούν με νέους εργαζόμενους, πετώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία, διευκολύνοντας τον παλιό εργοδότη ώστε να μη καταβάλει ούτε τα δεδουλευμένα ούτε τις οφειλές στο δημόσιο.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
-- Την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στο σύνολο τους και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
-- Τη συνέχιση της εργασιακής σχέσης των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που διαδέχονται την “ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου