--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

    Η έμπρακτη αλληλεγγύη του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης στους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καρυπίδης» και τον πολύμηνο αγώνα που διεξάγουν, εκφράστηκε μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανελλαδικό Σωματείο της επιχείρησης και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Τετάρτης 12 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενόψει του Πάσχα.
    Στην εκδήλωση διανεμήθηκε η βοήθεια (κρέας - αρνί, τρόφιμα μακράς διάρκειας, νωπά λαχανικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης) που συγκεντρώθηκε μέσα από πολύμορφες δράσεις που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα τα Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές, οι Σύλλογοι της ΟΓΕ και η ΠΑΣΕΒΕ, αλλά και με τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τα κουπόνια ενίσχυσης που κυκλοφόρησαν το ΠΑΜΕ μαζί με το Πανελλαδικό Σωματείο της επιχείρησης και διακινήθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα. Μέσα από τη δουλειά που προηγήθηκε αναδείχθηκε η ανάγκη να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη για να στηριχθεί ο αγώνας των απλήρωτων εργαζομένων, να πάρουν δύναμη να αντιμετωπίσουν τις αφόρητα πιεστικές συνθήκες που ζουν και να συνεχίσουν ακόμη πιο αποφασιστικά την πάλη τους.
    Αυτή η προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από το λαό, ανέδειξε αυτό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είπαν, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους, ότι δηλαδή «είναι πολύτιμη η βοήθεια από τους εργαζόμενους που από το υστέρημά τους μας ενισχύουν. Νιώθουμε ότι είναι δίπλα μας, αναγνωρίζουν το δίκιο μας και αυτό μας δίνει δύναμη».
    Στην εκδήλωση, μίλησε η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου. Αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα που διεξάγουν, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία εδώ και 15 μήνες, αλλά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα και μέτρα προστασίας των οικογενειών τους. Αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης που επιτρέπει να συνεχίζεται το παιχνίδι που στήθηκε σε βάρος των εργαζομένων από την εργοδοσία αλυσίδων σούπερ μάρκετ που παίρνουν τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης» και τα λειτουργούν χωρίς όμως να προσλαμβάνουν τους εργαζόμενους, καταστρατηγώντας τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους σε περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης.
Μίλησε για τις δεκάδες κινητοποιήσεις σε υπουργεία, ΣΕΠΕ, ΔΕΚΟ, ΟΑΕΔ, σημείωσε ότι με τον αγώνα τους κατάφεραν να πάρουν έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ, να επανασυνδεθεί κομμένο ρεύμα και νερό σε οικογένειες. Και τόνισε: «Αν δεν υπήρχε η σθεναρή στάση του Σωματείου θα είμαστε άνεργοι εδώ και μήνες.
    Ο αγώνας μας έδειξε και δείχνει το εξής: Από τη μία είμαστε εμείς και το δίκιο μας, μαζί με τους συναδέλφους από τα άλλα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και από την άλλη η εργοδοσία, το κράτος και τα τσιράκια τους, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που όλοι μαζί έχουν στοιχηθεί στο πλευρό του Καρυπίδη και των άλλων εργοδοτών.
    Η ψυχολογική πίεση που δεχθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, η ανασφάλεια, αλλά και η άσχημη καθημερινή κατάσταση δεν πρέπει να διαμορφώσουν κλίμα απογοήτευσης και παράδοσης άνευ όρων. Έχουμε αποδείξει πως όταν είμαστε ενωμένοι και μαχητικοί μπορούμε να κερδίσουμε. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με κινητοποιήσεις, συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 23 Απρίλη στις 6 μ.μ. στο ΕΚΘ και στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 10 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.
    Χίλιες τετρακόσιες οικογένειες έχουμε φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα της "δίκαιης" ανάπτυξής τους. Απαιτούμε εξασφάλιση των θέσεων εργασίας με τα δικαιώματά μας σε οποιονδήποτε εργοδότη "(ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ", "ΜΑΣΟΥΤΗΣ", "DISCOUNT", "ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ" κ.ά.) λειτουργήσει (όλα ή μέρος αυτών ή μεμονωμένα) τα καταστήματα. Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας, τη διαγραφή των οφειλών μας στις ΔΕΚΟ, τράπεζες, εφορία».
    Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο Λεωνίδας Στολτίδης από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι άλλων σωματείων. Επανέλαβαν τη στήριξη στον αγώνα τους, που όπως είπαν αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και διδάσκει και τόνισαν την ανάγκη συνολικά ο αγώνας των εργαζομένων να αποκτήσει τέτοια χαρακτηριστικά που να βάζει εμπόδια στην εργοδοσία, στο κεφάλαιο και την εξουσία του, να βάζει στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων με την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, ανεργία, πόλεμο και προσφυγιά.1 σχόλιο:

  1. Καλό Πάσχα, με υγεία, με ταξικούς αγώνες, για την ανάσταση του εργαζόμενου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή