---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ--Κυριακή 14/11 στις 11:30 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.----ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ--ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ--ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ--ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ----Κυριακή 14/11 στις 11:30 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ--ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταθέσει υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, έχουν περάσει δυο εβδομάδες και ακόμη δεν έχει οριστεί η συνάντηση.
Συσπειρωμένοι στο πανελλαδικό Σωματείο τους, οι εργαζόμενοι και με την ταξική αλληλεγγύη να δυναμώνει καθημερινά, συνεχίζουν τον αγώνα προγραμματίζοντας για την επόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεις σε τράπεζες και Εφορίες γιατί παρά το γεγονός ότι με πολύμηνο αγώνα κατάφεραν και έλαβαν έκτακτο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.
Έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο απλήρωτοι και βρίσκονται αντιμέτωποι με τα σχέδια της εργοδοσίας να τους πετάξει στο δρόμο.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι αγωνιστικά να αποκρούσουν την εργοδοτική επίθεση. Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη, μέσα από μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, συγκροτήθηκε Σωματειακή Επιτροπή η οποία τις επόμενες μέρες θα σχεδιάσει παρεμβάσεις - κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρία «Καρυπίδης», έκλεισε όλα τα καταστήματα (140) πετώντας έξω τους εργαζόμενους και αλλάζοντας λουκέτα. Την ίδια ώρα, πίσω από την πλάτη των εργαζομένων, μετακινεί εμπορεύματα, κλείνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και παραδίδει καταστήματα σε άλλες εταιρίες σούπερ μάρκετ («MARKET IN», «Μασούτης», «Βασιλόπουλος», «Discount Markt», «Σκλαβενίτης») για να λειτουργήσουν με νέο ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Καρυπίδης» ετοιμάζεται να ανοίξει δύο καταστήματα, στο Μακροχώρι και στον Κοπανό Ημαθίας. Το υπουργείο Εργασίας ενώ είναι ενήμερο για τις εξελίξεις δεν παρεμβαίνει και αφήνει ανενόχλητους τους εργοδότες να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσει κανένα κατάστημα χωρίς να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι οι συνάδελφοί τους, με πληρωμή δεδουλευμένων και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.


ΚΟΥΠΟΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

 http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_7.html


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

 http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_83.html

 

1 σχόλιο:

 1. Αν όμως δεν ενδιαφέρεται για τον κομμουνισμό όλος ο κόσμος, ο κομμουνισμός ενδιαφέρεται για όλον τον κόσμο.


  Οποιος φέρεται στον άνθρωπο σαν λύκος, δεν είναι άνθρωπος, αλλά λύκος. Σήμερα που η απελπισμένη άμυνα τεράστιων, σε αριθμό, μαζών παίρνει τη μορφή της τελικής μάχης για την κατάληψη της εξουσίας, «καλοσύνη» σημαίνει εξόντωση εκείνων, που κάνουν ανέφικτη την πραγματική καλοσύνη.

  1932

  ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
  Από το: "Είναι ο κομμουνισμός αποκλειστικός;"
  (Δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη, 7/4/2013)

  ΑπάντησηΔιαγραφή