--ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!..ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ..!!!..Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ--ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ--ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ--ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ--ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ--ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ


   Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες εργάτες, υπαλλήλους, ανέργους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους να διαδηλώνουν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να συνεχίσουν την πάλη για την ανατροπή τους, μέχρι την τελική νίκη.
   Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, πλάι στα ταξικά σωματεία, πήραν τη θέση τους και νέες δυνάμεις. Μπροστά βρέθηκαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και οι συμβασιούχοι στους δήμους, που δίνουν τη μάχη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.    Εκεί ήταν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» που συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα για τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας, αγρότες που τις προηγούμενες μέρες έδιναν τη μάχη από τα μπλόκα. Οι άνθρωποι του μόχθου από τις γειτονιές πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό των Λαϊκών Επιτροπών.
   Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης που σάλπισε πανεργατικό ξεσηκωμό.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε» Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΠ, που μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και τη μιζέρια. Με την αλληλεγγύη και την ταξική ενότητά μας θα ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές της εργοδοσίας και της ΕΕ».
   Επίσης χαιρέτισαν η Γεύση Κακουλίδου, πρόεδρος Σωματείου Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αναφέρθηκε στον αγώνα των εργολαβικών στα νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια, που παλεύουν για να φύγουν οι εργολάβοι που στραγγίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και η Ελλάδα Κελασίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, που αναφέρθηκε στον αγώνα των συμβασιούχων στους δήμους ενάντια στην εργασιακή ομηρία, για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. (Δείτε εδώ βίντεο και από την πορεία)
   Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για αναπλήρωση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Να αναπτυχθούν εστίες αντίστασης παντού. Δεν μας ταιριάζει ο φόβος και η μοιρολατρία. Δεν μας ταιριάζει να μας λένε σώπαινε και μη μιλάς. Το σκασμό να το βγάλουν αυτοί και τα τσιράκια τους.
Εμείς θα μιλάμε με τους αγώνες μας, θα μιλάμε με τα χέρια μας, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο.
   Θα μιλάμε ενάντια στα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, στους κόφτες που είναι κόφτες της ζωής μας. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό παλεύουμε για τα όνειρα της νέας γενιάς, γιατί η δικαίωση είναι στο χαμόγελο των αυριανών ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου