---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ--Κυριακή 14/11 στις 11:30 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.----ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ--ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ--ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ--ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ----Κυριακή 14/11 στις 11:30 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ--ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Π.Α.ΜΕ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»


    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στον κλάδο του Εμπορίου, σε όλους τους κλάδους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα,
    Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση "Καρυπίδη" παραμένουν απλήρωτοι από πέρσι το Φλεβάρη. Τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται, την ίδια στιγμή που ο εργοδότης εφαρμόζει τα σχέδιά του, όχι μόνο για να μη χάσει ούτε ευρώ, αλλά να βγει και κερδισμένος από τα παζάρια του με νέους επενδυτές.
    Οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο του Εμπορίου εξελίσσονται αμείωτα, με συγχωνεύσεις, εξαγορές, κλεισίματα επιχειρήσεων με θύματα χιλιάδες εργαζόμενους. Και το παράδειγμα της επιχείρησης "Καρυπίδη" είναι μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια πως τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους.
    Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη μέση ενός γύρου συνεχόμενων πιέσεων και εκβιασμών προκειμένου να χάσουν τα δεδουλευμένα τους, τις συμβάσεις τους, να παζαρέψουν τη δουλειά τους. 
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει, στο όνομα της "δίκαιης ανάπτυξης", αφήνει τα παζάρια να εξελίσσονται στις πλάτες των εργαζομένων.
    Οι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη, στο πλάι του σωματείου και μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις, συνεχίζουν τον αγώνα παρά τις δυσκολίες για καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Παράλληλα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις -παρεμβάσεις σε κοινωφελείς οργανισμούς, κρατικούς φορείς και τράπεζες, απαιτώντας να διαγραφούν οι οφειλές τους, να μην κοπεί το νερό, το ρεύμα, να απαλλαχθούν από δημοτικά τέλη, να ανακουφιστούν συνολικά από χρέη και οικονομικά βάρη που αδυνατούν να ανταποκριθούν.
    Το ΔΣ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης του σωματείου με ανακοίνωσή τους κάλεσαν τα ΔΣ των σωματείων, τα μέλη τους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές να εδραιώσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα τους, να συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα για τα δικαιώματα κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
    Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν κουπόνια ενίσχυσης για τον αγώνα τους, που αποτελεί συμβολική αλλά και ουσιαστική βοήθεια. Η έκφραση αλληλεγγύης όλων μας θα είναι καταλυτική όχι μόνο για τον αγώνα των εργαζόμενων στον Καρυπίδη, αλλά και για την ισχυροποίηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που υπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
    Καλούμε κατ' αρχάς τα σωματεία στη Β. Ελλάδα, τα σωματεία στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, αλλά και όλα τα σωματεία να διακινήσουν πλατιά τα κουπόνια στους χώρους δουλειάς. Θα είναι συμβολή αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων μας στον Καρυπίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου