-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Η συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη δεν πρέπει να κρύψει τις συνέπειες στη ζωή μας κάτω από το χαλί. Το γεγονός πως κάποιοι συνάδελφοι ενδεχομένως να μη χάσουν τη δουλειά τους, δε σημαίνει πως λύθηκαν τα προβλήματα μας συνολικά, δε σημαίνει πως πολλοί συνάδελφοι μας δε θα βρεθούν στο δρόμο, πως θα αποκατασταθούν οι μισθοί μας, οι συμβάσεις μας.
Δεν είμαστε μάντεις κακών ούτε επενδύουμε στα άσχημα νέα. Παίρνουμε υπόψη μας την πλούσια εμπειρία από τον κλάδο του εμπορίου, την πάγια τακτική των αφεντικών για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους εις βάρος μας, την πλούσια εμπειρία από τους αγώνες μας για την υπεράσπιση του δίκιου μας. Δεν είμαστε αυτοί που θα πούμε ευχές και όμορφα λόγια για να καθησυχάσουμε και να ακουστούμε ευχάριστοι. Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να μας δικαιώσουν, να μας προστατεύσουν!
Η κανονικότητα που αναφέρεται από την επιχείρηση δεν είναι για εμάς!
Η κατ’ αρχήν συμφωνία που υπέγραψε η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ με τη ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για τη «διάσωση» της επιχείρησης, δεν βάζει τέλος στην ανησυχία και την αβεβαιότητα μας. Κάθε συγχώνευση συνδυάζεται με απολύσεις, με κλεισίματα καταστημάτων, με αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο (ενοικιαζόμενοι στη Βερόπουλoς/Μy Μarket).
Η κανονικότητα για τα αφεντικά είναι η συνεχόμενη αύξηση των κερδών τους! Oι ανταγωνισμοί μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των κερδών είναι η αιτία που έχει οδηγεί σε συγχωνεύσεις, σε λουκέτα, σε απληρωσιά (βλ Καρυπίδης) και χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους να πληρώνουν το μάρμαρο και να ρίχνονται στην ανεργία με πρόσφατο τρανταχτό παράδειγμα την Ηλεκτρονική.
Κανένας εφησυχασμός!
1ο) Γιατί ήδη βρισκόμαστε σε δεινή θέση, στην αβεβαιότητα! Έχουμε πληρώσει την ανάπτυξη, τα κέρδη αλλά και την κρίση της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, με μειώσεις στους μισθούς μας, με την κατάργηση επιδομάτων, με απολύσεις συναδέλφων.
2ο) Γιατί η πείρα στον κλάδο, μας βοηθά να κατανοήσουμε τι σημαίνουν οι «όροι διάσωσης» υπό την εποπτεία τεσσάρων τραπεζών που θα «αναλάβουν» να δανειοδοτήσουν με 360 εκατ. ευρώ το «νέο εταιρικό» σχήμα. Οι «όροι διάσωσης» παραπέμπουν σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, σε απολύσεις, σε παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας, σε απάνθρωπα ωράρια, όπως αποτυπώνονται στις αξιώσεις του νέου σχήματος.
3ο) Γιατί κανένας επιχειρηματίας και καμία τράπεζα δεν επενδύει για να σωθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να ζουν καλύτερα οι εργαζόμενοι . Κανένας δεν επενδύει για την «ψυχή της μάνας του», παρά μόνο για το κέρδος, το όλο και μεγαλύτερο κέρδος.
4ο) Γιατί κανένας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης, όπως εμείς οι εργαζόμενοι! Εκτός των άμεσων και έμμεσων ενισχύσεων-επιδοτήσεων-φοροαπαλλαγών, μπορούν να επενδύουν και να αγοράζουν όπου θέλουν όποτε θέλουν σε όποιον κλάδο θέλουν, εκεί που προσδοκούν μεγαλύτερο κέρδος.
5ο) Γιατί ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ δεν είναι η «μητέρα ΤΕΡΕΖΑ» που δήθεν νοιάζεται για μας! Άλλωστε έχουμε πείρα και από άλλους «καλούς» εργοδότες , που στη δύσκολη στροφή θυσίασαν τους εργαζόμενους (ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, ΦΩΚΑΣ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΣΠΡΙΝΤΕΡ κα). Η ΣΚΑΒΕΝΙΤΗΣ θα αξιοποιήσει και αυτή το τεράστιο οπλοστάσιο που υπάρχει για να εξασφαλίσει την κερδοφορία της.
6ο) Γιατί οι επιχειρηματίες έχουν σύμμαχο τους την σημερινή κυβέρνηση, που βαφτίζει ως «δίκαιη ανάπτυξη» την πολιτική που καθηλώνει το λαό στην κακοπληρωμένη δουλειά, στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, υπηρετώντας την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις!
Καμία εμπιστοσύνη στα αφεντικά και στη δήθεν καλή προαίρεση τους! Πιστεύουν μόνο σε ένα θεό και αυτός είναι το κέρδος! Θα κάνουν το καθετί για να το προστατεύσουν!
Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που δήθεν εκπροσωπούν εμάς! Είδαμε όλο αυτό διάστημα τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που σκύλιασαν με τους αγώνες μας, που λειτούργησαν απεργοσπαστικά και αποτρεπτικά στις αγωνιστικές διαθέσεις μας.
Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση! Το επόμενο διάστημα σχεδιάζει το νέο γύρο επίθεσης με βάρβαρα μέτρα στα εργασιακά, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις. Σχεδιάζουν να βάλουν στο χέρι τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, τους αγώνες μας!
Όλοι αυτοί θα χειροκροτήσουν τη συμφωνία και κανείς δε θα μιλήσει για τα θύματα που θα ακολουθήσουν!
Οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε στο σωματείο μας!
Εμπιστοσύνη μόνο στις δυνάμεις μας! Μαχητικά χαράζουμε το δικό μας δρόμο!
Συντονιζόμαστε με τις αγωνιστικές δυνάμεις στον κλάδο, ενισχύουμε την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα κόντρα στη γραμμή της εργοδοσίας. Για έναν αγώνα ανυποχώρητο που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Το ζήτημα της υπεράσπισης των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων μας θα το υπερασπιστούμε όλοι μαζί, πλάι στους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου, με όσους έχουμε κοινές αγωνίες και συμφέροντα.
ΤΟ Δ/Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου