--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣΚανένας μόνος του. Δυνατό σωματείο δυνατοί εργαζόμενοι
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση Discount Markt, γιατί, χθες 12 Οκτώβρη, απέλυσε εργαζόμενο, που μαζί με το σωματείο έκανε παρέμβαση για τις συνθήκες εργασίας στην εν λόγω εταιρία και για την «αξιολόγηση» που χρησιμοποιεί η εταιρία για να μεθοδεύσει απολύσεις.
Είναι μια ανερχόμενη αλυσίδα s/m που αξιοποιεί όλα τα «νόμιμα» για να μπορέσει να αυξήσει τα κέρδη της, σε έναν κλάδο που βλέπουμε να ξαναμοιράζονται τα κομμάτια της πίτας, με τις εξαγορές, συγχωνεύσεις, κλείσιμο καταστημάτων λόγω του ανταγωνισμού.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δεχτεί να δουλεύει με μισθούς των 200ευρώ, για ένα κομμάτι ψωμί, και να έχει και τον φόβο της απόλυσης, αν δεν είναι «γρήγορος» ή «αποδοτικός». Δηλαδή, όπως φάνηκε και από την περίπτωση του συναδέλφου, καθώς και πολλών άλλων, «καλός» είναι όποιος δεν διεκδικεί, όποιος δεν παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Το σωματείο θα μπαίνει μπροστά για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα κάθε εργαζόμενου, για να μην είναι κανένας μόνος του, για να αποκτήσουν τη δύναμη οι εργαζόμενοι να παλέψουν για τα δικαιώματα και τη ζωή τους.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει για δουλειά και ζωή με δικαιώματα να μην σκύψει το κεφάλι.
Απαιτούμε να πάρουν πίσω την απόλυση!
Δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανένα εμπόδιο στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διεκδικεί μισθούς, μεροκάματα και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου