ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

    Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι το Βαλκανικό Συνδικαλιστικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).
    Στο φόρουμ συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων από: Κύπρο (ΠEO και ΚΤΟEOS), Τουρκία (SOSYALIS), Βοσνία - Ερζεγοβίνη (LUTIRJA), Βουλγαρία (GBTUC και FITUFOOD), Σερβία (ASSOCIATEDTRADEUNIOS OF SERBIA SLOGA), Αλβανία (KSSH και OSPN PATOS), Ρουμανία (NTUC MERIDIAN).

Στη διάρκεια των εργασιών έγιναν παρεμβάσεις γύρω από δύο θεματικές:
  • Συλλογικές Συμβάσεις και Συλλογικές Διαπραγματεύσεις (μισθοί, ωράρια, εργασιακές σχέσεις, μαύρη εργασία, Κοινωνική Ασφάλιση κλπ).
  • Συνδικαλιστικά Δικαιώματα και Συνδικαλιστικές Ελευθερίες (κυβερνητικές και εργοδοτικές παρεμβάσεις κλπ).
O Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, εισηγητικά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερή συνεργασία των βαλκανικών συνδικάτων και ένας συνεχής ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και κοινής δράσης, σε μια περιοχή που οι λαοί βιώνουν κοινές συνέπειες από τις εξελίξεις. (Διαβάστε κάτω στο συνημμένο αρχείο ολόκληρη την εισήγησή του).
Και από τις παρεμβάσεις αναδείχθηκε η ανάγκη ανάπτυξης της αλληλεγγύης και της στήριξης των αγώνων ειδικά σε ζητήματα όπως είναι οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, οι αγώνες για την ανάκληση απολύσεων, η προστασία των ανέργων, η προστασία συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ μίλησε ο Νίκος Θοδωράκης. (Διαβάστε κάτω στο συνημμένο αρχείο ολόκληρη την τοποθέτησή του).
Οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες εξέδωσαν κοινό ψήφισμα στήριξης της μεγάλης πορείας ενάντια στην ανεργία, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας και κοινό ψήφισμα αλληλεγγύης στον πολύμηνο αγώνα των απεργών της Κόκα Κόλα που απαιτούν παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.
Επίσης ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση των Tούρκων συνδικαλιστών ώστε το επόμενο Βαλκανικό Φόρουμ να φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην πρόσκληση του ΠΑΜΕ να φιλοξενήσει το φθινόπωρο την προπαρασκευαστική συνάντηση του επόμενου Βαλκανικού Φόρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου