ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΕΜΠΟΡΙΟ: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση για την κυριακάτικη αργία,
 Κυριακή 24 Απριλίου στο Καρφούρ Μακεδονία.
Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία οπότε κατατεθεί το φορολογικό έκτρωμα.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Δεν πέφτουμε στην παγίδα των νέων μέτρων που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ανταγωνισμών από μερίδες του κεφαλαίου που εκφράζονται μέσα από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν υποτασσόμαστε στην λογική της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης.
Οργανώνουμε την πάλη μας για τις επόμενες μάχες, που είναι για την κυριακάτικη αργία στις 24 Απρίλη, και το ασφαλιστικό, όποτε έρθει στην βουλή. Έχουμε πάρει απόφαση μαζί με αλλά ταξικά σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία. Δεν πρέπει συνάδελφοι να γίνουμε άλλο έρμαια του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Με την πάλη μας και την αγωνιστικότητα μας να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους.
Συνάδελφοι, να μην τσιμπάμε στα ψευτοδιλήμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή συμβάσεων, να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Φτάνει ποια, μπούκωσαν από κέρδη και έρχονται σήμερα και μας πετάνε στην ανεργία, στην αβεβαιότητα, στην φτώχια, όπως συνάδελφοι μας από τα ΚΟΥ-ΚΟΥ, SPRIDER, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ κ.λπ. που έβαλαν πλάτη με αλλαγή συμβάσεων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας.
Συνάδελφοι είναι αναγκαίο όσο ποτέ να οργανώσουμε την πάλη μας σε τέτοιο επίπεδο που να παλέψουμε σήμερα για το άμεσο, για την νομική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για το ασφαλιστικό, για το φορολογικό, για τα εργασιακά και να βάλουμε στόχο το κεφάλαιο την εξουσία του, για να καρπωνόμαστε εμείς το πλούτο που παράγουμε .
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4/2016 7Μ.Μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
"Τίποτα δεν αλλάζει αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται όταν ξεσηκωθείς"
ΤΟ Δ.Σ.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
...............................................................................................................................

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η αναμονή και η ανοχή δεν μπορεί να είναι η επιλογή μας. Η καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού Μαρτίου χτυπάει το καμπανάκι και σε μας, οι ανα-διαρθρώσεις, οι επενδυτικές ενέργειες, οι μεγάλες συμπράξεις γίνονται με τις πλάτες τις δικές μας όπως γινόταν και η ανάπτυξη, πληρώνοντας εμείς το μάρμαρο. Τότε με μειώσεις μισθών, σήμερα με καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού μας.
Δεν μπορούμε άλλο να τα ανεχθούμε, δεν πρέπει να το αφήσουμε να συνε-χίζεται. Η ζωή μας έχει αποδείξει πως όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο περισ-σότερο χαμένοι είμαστε.
Ένας δρόμος μας έχει απομείνει, της ενότητας, συσπείρωσης και διεκδίκη-σης των δικών μας συμφερόντων. Σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από το αίτημα της άμεσης καταβολής του μισθού μας, την μη αποδοχή καμί-ας άλλης καθυστέρησης ή της καταβολής μέρος του μισθούς μας με άλλους τρόπους, π.χ. με διατακτικές.
Από την μία μας μειώνουν τους μισθούς, καθυστερούν να μας τους καταβά-λουν και από την άλλη μας ζητάνε να δουλεύουμε τις Κυριακές, μας ετοιμά-ζουν δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, αυξήσεις στους έμμεσους φόρους σε βασικά είδη και θα συνεχίσουν με αλλαγές στις εργα-σιακές σχέσεις και στις απολύσεις. Όλα δηλαδή για να διασφαλίζεται η κερ-δοφορία των εταιρειών μειώνοντας τα δικά μας δικαιώματα, τους δικούς μας μισθούς.
Η δική μας συμμετοχή και δράση οργανωμένα μέσα από το σωματείο μπορεί να τους καθυστερήσει τα σχέδια, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να τους τα ανατρέψουμε.
Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την νομοθετική κατο-χύρωση της Κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 24 Απρίλη. Για να στείλουμε το μήνυμα πως τις Κυριακές τις θέλουμε για εμάς αλλά και μήνυμα προς τον εργοδό-τη μας πως δεν δεχόμαστε καθυστερήσεις στην πληρωμή του μισθού μας. Επί-σης για να στείλουμε το μήνυμα πως αυτό το ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν τον δεχόμαστε και προετοιμαζόμαστε για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που θα γίνει μόλις το φέρουν για ψήφιση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.30
ΣΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου