--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στην ΔΕΘ

Μεγάλο και μαχητικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ
Με συνθήματα όπως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» να δονούν την ατμόσφαιρα, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 5 Σεπτέμβρη, η μεγάλη και μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του συλλαλητηρίου που διοργάνωσε.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα  (δείτε εδώ δήλωσή του).
Η πορεία που ξεκίνησε από από την πλατεία Αριστοτέλους, διεσχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξε στην ΔΕΘ με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης, ενώ νωρίτερα έγινε συγκέντρωση όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες.
Στο κεντρικό πανό της πορείας αναγραφόταν: «Αρκετά Ματώσαμε - Αρκετά Πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ».
Στην πορεία συμμετείχαν δεκάδες Σωματεία εργαζομένων, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων, καθώς και μαζικά μπλοκ των δυνάμεων της Λαϊκής Συμμαχίας, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.
Στην συγκέντρωση που προηγήθηκε, χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάζαρος Τσελέπης, γγ της ΠΟΕΕΠ. (Δείτε εδώ απόσπασμα). Επίσης χαιρέτησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. (Δείτε εδώ βίντεο). Ακόμη στην συγκέντρωση χαιρέτησε η Ράνια Καπετανγιώργη, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ. (Δείτε εδώ βίντεο). 

Στο συλλαλητήριο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου