ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΚΟΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο διοργάνωσε την Πέμπτη το ΠΑΜΕ στην Αθήνα,  για πρόσφυγες και μετανάστες. Αντίστοιχο συλλαλητήριο διοργάνωσε και η USB Iταλίας στη Ρώμη, έξω από το Κοινοβούλιο.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία  στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας.
Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα», «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Εμείς δεν προσκυνάμε φονιάδες των λαών και τους δολοφόνους των μεταναστών», εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι διαδήλωσαν ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα των μαζικών πνιγμών μεταναστών στη Μεσόγειο και στη δολοφονική πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες.
Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τα γραφεία της ΕΕ,  κρέμασαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου, με  το σύνθημα «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και με τη φωτογραφία που δείχνει την ανάσυρση από τη θάλασσα του μικρού παιδιού που πνίγηκε στη Ρόδο. Αποκαθήλωσαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έκαψαν συμβολικά, ενώ πέταξαν κόκκινη μπογιά, με το σύνθημα «Δολοφόνοι, δολοφόνοι» να δονεί την ατμόσφαιρα. (Δείτε εδώ βίντεο με σχετικά στιγμιότυπα και στιγμιότυπα από την πορεία).
Η ομιλία στη συγκέντρωση
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος σημείωσε:
«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση απαιτούμε να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το συνεχιζόμενο έγκλημα, εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τους χιλιάδες πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.
Καταγγέλλουμε τη δολοφονική πολιτική και την υποκρισία των ιμπεριαλιστών, τη βάρβαρη πολιτική τους που κρύβεται πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυά τους. Είναι αδίστακτοι.
Κρύβουν τις αιτίες. Ετοιμάζουν τα κοράκια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ νέες επεμβάσεις για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των λαών από τις πολυεθνικές, τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτή η δολοφονική πολιτική έχει τη ρίζα της στο καπιταλιστικό σύστημα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα προσχήματα που χρησιμοποιούν κάθε φορά οι φονιάδες των λαών, να μείνει απαθής στις εξελίξεις, στην όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή μας και ευρύτερα.
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα χρειάζεται να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική του δράση, χρειάζεται να παρέμβουμε δυναμικά για να αποτρέψουμε τους εγκληματικούς σχεδιασμούς τους, να εκφράσουμε την ταξική - διεθνιστική αλληλεγγύη.
Χαιρετίζουμε τους Ιταλούς εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κοινό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της USB και διαδηλώνουν με το κοινό μας πλαίσιο ενάντια στη στήριξη των κυβερνήσεων στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σήμερα υποκριτικά πραγματοποιεί Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό την ίδια ώρα που πνίγουν στο αίμα μια σειρά χώρες από τη Συρία ως το Ιράκ και από τη Λιβύη έως την Ουκρανία και όσους καταφέρνουν να ξεφύγουν, να θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο.
Χαιρετίζουμε επίσης τις πρωτοβουλίες στήριξης των μεταναστών και προσφύγων, την καμπάνια έμπρακτης αλληλεγγύης που πήραν συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα στη χώρα μας.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Όσο παραμένουν και οξύνονται οι αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τόσο θα δημιουργούνται και θα γιγαντώνονται τα κύματα των πεινασμένων, των εξαθλιωμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων που θα αναζητούν στη μετανάστευση τη διέξοδο για να σώσουν τη ζωή τους.
Τα μέτρα καταστολής που συζητούν στην ΕΕ δεν ανακόπτουν τη φυγή, αλλά επιδρούν στους δρόμους και τους όρους της, γιγαντώνουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα, οδηγούν στο θάνατο, αποτελούν έγκλημα προμελετημένο.
Οι αιτίες που συνειδητά αποσιωπούνται από την κυβέρνηση και υποβαθμίζονται από τα ΜΜΕ είναι η ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση, η συνέχιση και ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, οι υποκινούμενες εμφύλιες συρράξεις, η καταλήστευση του πλούτου των λαών από μια χούφτα μονοπώλια. Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι συνυφασμένο με το καπιταλιστικό σύστημα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Οι λαοί πρέπει να παλέψουν τους ντόπιους και ξένους δυνάστες, να απαλλαγούν από το ζυγό των μονοπωλίων για να μπορούν να παραμένουν στον τόπο τους και να ευημερούν.
Από τη μια τα μονοπώλια, οι πόλεμοι, η εξαθλίωση και η προσφυγιά και από την άλλη οι λαοί με τον προλεταριακό διεθνισμό, η ελπίδα για τους λαούς να γίνουν αφέντες στον τόπο τους.
Για να μην αναγκάζονται να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, όπως χιλιάδες Έλληνες εργάτες τα τελευταία χρόνια και πολλά χρόνια πριν. Για να μη χρησιμοποιούνται στις χώρες που πάνε μετανάστες για να βγάζουν περισσότερα κέρδη τα αφεντικά και όπου δεν χρειάζεται να τους διώχνουν ή να τους γυρνάνε πίσω στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να μην καίγονται ή θάβονται ζωντανοί, να δολοφονούνται στους χώρους δουλειάς, όπως στα ραφτάδικα του Μπαγκλαντές, σε ανθρακωρυχεία της Αφρικής, στην Τουρκία και αλλού. Για να μην πυροβολούνται από τους επιστάτες στους ευρωπαϊκούς παραδείσους, στις όπου Γης Μανωλάδες της άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Για να μη σκοτώνονται ή να πνίγονται για ένα κομμάτι ψωμί.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η αστική τάξη και τα κόμματά της, ιδιαίτερα μετά το ξεκίνημα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, επικέντρωσαν την άθλια προπαγάνδα τους στα ζητήματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη, αξιοποιεί τη λεγόμενη γεωπολιτική δύναμη για να εμπλέξει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων για το μοίρασμα των αγορών, για τα συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αθωώνει την ΕΕ για τις επεμβάσεις και τους πολέμους, βάζει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Με πρόσχημα την καταπολέμηση των τζιχαντιστών, του δημιουργήματος των ΗΠΑ και ΕΕ, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και δήθεν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, πρωτοστατεί με δηλώσεις στελεχών της στην προετοιμασία νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα νέα κύματα κυνηγημένων και διωγμένων, πολλαπλασιασμό των προσφύγων, νέα εγκλήματα και πνιγμούς στη Μεσόγειο.
Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη συνθήκη Σένγκεν που εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέποντάς την σε "αποθήκη ψυχών". Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Αγωνιζόμαστε για μέτρα ανακούφισης των μεταναστών.
Ανθρώπινους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το εκμεταλλευτικό σύστημα. Έλληνες και ξένοι εργάτες μπορούν με την πάλη τους ν’ ανοίξουν δρόμους για ριζικές αλλαγές.
Σας καλούμε όλους τώρα στην πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί αύριο Παρασκευή 24 Απρίλη στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 7 το απόγευμα, ενάντια στην αρπαγή των αποθεματικών διαθέσιμων ασφαλιστικών ταμείων, δήμων και φορέων από την κυβέρνηση για να ξαναπληρωθεί και να κερδίσει για ακόμη μια φορά η πλουτοκρατία»

 

 
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου