ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ

   Την αλληλεγγύη της στην απεργία των Ελλήνων εμποροϋπαλλήλων, την Κυριακή 5 Απρίλη, ενάντια στο άνοιγμα καταστημάτων και εμπορικών κέντρων την Κυριακή, εκφράζει η συνδικαλιστική οργάνωση USB Ιταλίας.
   Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Χαμηλοί μισθοί, εργασιακή ανασφάλεια και απόλυτη προσαρμογή στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Αυτές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται στον τομέα του Εμπορίου. Τώρα, αυτές οι συνθήκες χειροτερεύουν από την απαίτηση των εργοδοτών να ακυρώσουν την κυριακάτικη αργία.
Για τους εργαζόμενους στα καταστήματα και τους εμποροϋπαλλήλους, το ημερολόγιο δεν έχει "κόκκινες" ημέρες. Αργίες δεν υπάρχουν. Η λογική του κέρδους των επιχειρηματιών προστάζει ότι οι υπάλληλοι θα είναι πάντα διαθέσιμοι για δουλειά. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Η συνενοχή των εργοδοτικών συνδικαλιστών εγγυάται ότι αυτό θα περάσει ομαλά. Τώρα είναι η ώρα να τους σταματήσουμε!
Αγαπητοί σύντροφοι, βλέπουμε τους εαυτούς μας στον αγώνα σας που θα είναι και δικός μας αγώνας. Πλάι - πλάι, για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις συνεχώς επιδεινωμένες συνθήκες που επιβάλλονται από τους εργοδότες.
Είναι ένας κοινός αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους του παγκόσμιου Εμπορίου σε όλες τις ευρωπαϊκές εταιρείες και ξεπερνά τα όρια του Εμπορίου, καθώς είναι εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις ενάντια στην εργατική τάξη.
Είμαστε στο πλευρό σας, για να υπερασπιστούμε τα κοινά μας δικαιώματα και να καταπολεμήσουμε τις παλιές και νέες μορφές εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου