-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ν.Π.

«Κάτω τα χέρια από χρήματα των εργαζομένων» βροντοφωνάζουν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων Δήμων και Οργανισμών.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα είχε αναρτηθεί γιγαντοπανό το οποίο ανέγραφε: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ των Πανεπιστημίων, των δημόσιων φορέων. Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, το σωματείο εργαζόμενων στους ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ.
Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και μετέπειτα στην πρυτανεία του ΑΠΘ με τα συνθήματα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» να κυριαρχούν. 
Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στις διάφορες εκκλήσεις τόσο της συγκυβέρνησης όσο και διαφόρων «αντιδρώντων» στην ΠΝΠ δημάρχων - περιφερειαρχών για να βάλουμε τάχα όλοι πλάτη αν χρειαστεί για να μην πάει η χώρα στα βράχια, σημείωσε στην ομιλία του ο Γιάννης Δελής μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
«Καμία ανοχή και στην στάση του παλιού και νέου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για άλλη μια φορά βάζει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.
Οι δυο ΠΝΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση βγάζουν πραγματικά μάτι για το ποιος καλείται να βάλει πλάτη για ποιον. Από την μια χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις για τους μεγαλοοφειλέτες και από την άλλη προωθείται παραπέρα ο αντιλαϊκός εσωτερικός δανεισμός με την υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμών τον χρημάτων, δηλαδή αυτά που έχει πληρώσει ο λαός μας από το υστέρημα του και την φοροεπιδρομή όλων των προηγούμενων χρόνων».
Ο Γ. Δελής τόνισε ότι «Οι ταξικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ , η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ η ΟΓΕ, σε όλους τους χώρους μπαίνουμε μπροστά για να εκφραστεί αγωνιστικά η αντίθεση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν να συνθλίψουν ακόμα περισσότερο τις λαϊκές ανάγκες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων, να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων, να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Αγώνας, συνέχεια και παντού, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια. Η ταξική εργατική πρωτομαγιά φωτίζει το δρόμο μας. Έτσι τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, έτσι γιορτάζουμε την ταξική πρωτομαγιά και φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου