ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας:Υπόμνημα προς το Υπουργείο Εργασίας

Οι εργαζόμενοι στα super market ποτέ δε ζήτησαν από κυβέρνηση και εργοδοσία να τους πουν “ήρωες”, ποτέ δεν ζήτησαν τα “ευχαριστώ τους”. Αυτό που διεκδίκησαν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να διεκδικούν είναι η προστασία της υγείας τόσο της δική τους όσο και
των οικογενειών τους. Εδώ και δύο μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια της φυσικής αντοχής έδωσαν και δίνουν τον δικό τους αγώνα για να μην λείψει τίποτε από το λαϊκό σπίτι.
 
  Μέσα σ’ αυτούς τους δύο μήνες εκτός από τον ανυπέρβλητο όγκο εργασίας είχαν να αντιμετωπίσουν και την επίθεση τόσο της κυβέρνησης που με τις Π.Ν.Π. προσπάθησε να ισοπεδώσει οποιοδήποτε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα μας έχει απομείνει όσο και την εργοδοτική ασυδοσία. Η εργοδοσία μεταφράζοντας κατά το δοκούν αυτούς τους νόμους  είτε επικαλούμενη “κενό νόμου” και με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε αναστολή λειτουργίας, εξαπέλυσε ανελέητο κυνηγητό γκρεμίζοντας οτιδήποτε είχε να κάνει με τήρηση ωραρίου, ρεπό, άδειες, ασφάλεια εργασίας, παραφράζοντας ακόμη και αυτές τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εφαρμόζουν δικούς τους νόμους και κανόνες θέτοντας ακόμη και την δημόσια υγεία σε κίνδυνο.
 Τώρα, δύο μήνες μετά, ήρθε και η σειρά των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού να μπουν στο στόχαστρο της εργοδοσίας.

  Στα s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ η εργοδοσία καλεί τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να επιστρέψουν στην εργασία τους γιατί τελειώνουν οι 25 ημέρες που δικαιούνται(;) και θα πρέπει να πάρουν κανονική άδεια ή άνευ αποδοχών. Τώρα που τα κρούσματα σκάνε το ένα μετά το άλλο μέσα στα καταστήματα, η εργοδοσία τους καλεί να αποφασίσουν για το αν θα κινδυνέψουν να μολυνθούν από τον ιό με ότι συνεπάγεται αυτό για την ζωή τους ή να …μάθουν να ζουν στο επόμενο διάστημα χωρίς μισθό. Η εταιρεία και οι Ιατροί Εργασίας παίζουν μεταξύ τους την κολοκυθιά αφήνοντας δεκάδες συναδέλφους στην αγωνία και την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα ενώ τα επιχειρησιακά σωματεία του χώρου παίζουν για μία ακόμη φορά το κρυφτό με απόλυτη επιτυχία.

  Στα s/m MY MARKET οι εργαζόμενοι που  κάνουν χρήση της  άδεια ειδικού σκοπού η οποία έχει παραταθεί μέχρι 10 Μαΐου, καλούνται  να επιστρέψουν στην εργασία τους με  την αιτιολογία  ότι εργάζονται στην  εφοδιαστική αλυσίδα(!) καταδικάζοντας τους σε αδιέξοδο μπροστά στις μεγεθυμένες λόγω πανδημίας οικογενειακές τους ανάγκες.
  Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΣΕΠΕ) να πάρουν θέση και να προβούν  άμεσα σε ελέγχους.
Απαιτούμε  η εργοδοσία  των super market
  • Να εξασφαλίσει άδειες  σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή παρουσιάζουν συμπτώματα και συνιστάται η παραμονή τους στο σπίτι χωρίς να τους χρεώνεται αυτή  ως κανονική, άνευ αποδοχών   ή αναρρωτική.
  • Να δοθούν άδειες σε όλους τους εργαζόμενους γονείς με ανήλικο παιδί.
  • Να παρθεί πίσω όποια άδεια ( αναρρωτική, άνευ, κανονική) χρεώθηκε σε αυτούς τους εργαζόμενους σε συνθήκες πίεσης και εκβιασμού.
Οι εργαζόμενοι στα  super market  οργανωμένοι στα σωματεία μας δεν αποδεχόμαστε τη σφαγή των δικαιωμάτων μας.

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου