ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:Στηρίζουν και συμμετέχουν στη μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ


Πλήθος Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα στηρίζουν την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης την Τετάρτη 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους των αλυσίδων super market, με σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Στο ψήφισμα που υιοθετούν οι σύλλογοι τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «οι εργαζόμενοι στα super market βρέθηκαν μπροστά στις συνθήκες τις πανδημίας, εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό. Είναι οι χώροι που αποτελούν σήμερα τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού, στους οποίους εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι. Παράλληλα, είναι δεκάδες οι καταγγελίες από εργαζόμενους των super market που ανησυχούν για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους για τα μέτρα προστασίας που είναι από ελλιπή ως ανύπαρκτα, αλλά και για την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα εργασιακών τους δικαιωμάτων. 
Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων μπορούν να δώσουν απάντηση στην κυβέρνηση και στους διάφορους καλοθελητές που όπως και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των υγειονομικών κλίνουν την ατομική ευθύνη σε όλους τους τόνους για να κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης που αφήνει άοπλους τους υγειονομικούς και στέλνει "γυμνούς" στο στόμα του λύκου χιλιάδες εργαζόμενους την ίδια ώρα που δρομολογεί μέτρα στήριξης της εργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων που θα τσακίζουν τους εργαζόμενους και την επόμενη μέρα». 
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στηρίζουν τα αιτήματα των Συλλόγων Εμποροϋπαλλήλων για: 
  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των super market που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που στηρίζουν τις δράσεις στις 15 Απρίλη

Μέχρι στιγμής αποφάσεις στήριξης της πανελλαδικής μέρας δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ έχουν πάρει οι παρακάτω Φοιτητικοί Σύλλογοι:
Αθήνα: Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, Πολιτικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Ναυπηγών. ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και Οικοτρόφων της ΑΣΠΑΙΤΕ. Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής του ΕΚΠΑ και ο ΦΣ Γεωπονικού.
Θεσσαλονίκη: Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Ψυχολογικού, Αγγλικού, ΠΤΔΕ, Φιλολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου