ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!..ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/5 ΣΤΙΣ 7.00μμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 


«Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα» . Τα Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούν σε συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Μάη στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, απαιτώντας να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά.

Η κυβέρνηση, «φέρνει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με

το οποίο φιλοδοξεί να καταργήσει το 8ωρο, να αφαιρέσει κι άλλα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να βάλει χέρι στη λειτουργία των εργατικών σωματείων. Έχουν στόχο να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος - τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση».

Οι πρώτες διατάξεις του νομοσχεδίου, επισημαίνουν, «είναι πολύ χειρότερες από όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα: Καταργείται η Κυριακή-αργία για έναν μεγάλο κατάλογο κλάδων. Καταργείται το ΣΕΠΕ και μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή. Η κυβέρνηση προβλέπει μέχρι και 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα ευρωενωσιακή οδηγία. 

Το δικαίωμα της απεργίας δέχεται νέα επίθεση από την απαίτηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων να εργάζεται το ένα τρίτο του προσωπικού».

Απαιτούμε «να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα.

Ετοιμάζουμε απάντηση στην κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας σε όλη την πόλη και το νομό, με ετοιμασία νέας πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης, σε συντονισμό με άλλα σωματεία, ΕΚ και Ομοσπονδίες».

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Απευθύνουμε, υπογραμμίζουν, «πλατύ κάλεσμα στα εργατικά σωματεία και συλλόγους της πόλης μας προκειμένου να υψώσουμε τείχος αντίστασης στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια. Δεν ξεκινάμε τώρα! Η απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη για την Πρωτομαγιά, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι κοινοί αγώνες με υγειονομικούς, εμποροϋπαλλήλους, φοιτητές, οι αγώνες για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, οι προηγούμενες κοινές συσκέψεις και οι απεργίες που συναποφασίστηκαν, δείχνουν τον δρόμο».

Τώρα, σημειώνουν, «βγαίνουμε στην αντεπίθεση και απαιτούμε:

  • Την κατάργηση των νόμων διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

  • Την κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.

  • Την κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

  • Την κατάργηση του "μίνι Εργασιακού" του Χατζηδάκη που πέρασε εν μέσω πανδημίας με το χαρακτήρα του προσωρινού, αλλά με στόχο να μείνει μόνιμα.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε τίμιο εργαζόμενο».

Είναι ώρα, να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. 

Το χρωστάμε στην επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης, το χρωστάμε και στις προηγούμενες γενιές εργατών που με αγώνες και αίμα κατάκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που πάνε τώρα να καταργήσουν!

Εργατικά Σωματεία Θεσσαλονίκης 

Οικοδόμων, Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Κατεργασίας Ξύλου, Τουρισμού - Επισιτισμού, Χημικής Βιομηχανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, Λογιστών, Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων, Ιδιωτικών Κλινικών, ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου