--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Εξόρμηση τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Δεκέμβρη στις εισόδους της ΒΙΠΕ Σίνδου πραγματοποίησε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία.
Στη διάρκεια της εξόρμησης μοίρασαν ανακοινώσεις, ενώ με ντουντούκες ενημέρωναν τους εργάτες για τις εξελίξεις με την κυβερνητική αθλιότητα με την τροπολογία σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία.
Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 π.μ.
Από τις ντουντούκες τα μέλη του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων ανάφεραν τα εξής:
«Το παραμύθι της “δίκαιης ανάπτυξης” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό.
Σχεδιάζουν νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με “ζεστό” χρήμα. Χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Οργανώνουν χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία για να βάλουν τους εργατικούς αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις στο γύψο.
Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, τη ζωή με τα ψίχουλα Να δώσουμε μαχητική - αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού!
Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 π.μ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου