ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ": ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


  Νέα συγκέντρωση στο κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Ντηλ, παρεμβάσεις στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης
    Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, έως και το Σάββατο 30 Απρίλη, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσουν τις μορφές πάλης με τις οποίες θα κλιμακώσουν μετά το Πάσχα.
    Από νωρίς έκαναν παρεμβάσεις στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας για να καταγγείλουν τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα στην οδό Καρόλου Ντήλ και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για να καταθέσουν μήνυση στην εργοδοσία.
    Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης και επίδομα αδείας). Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων.

Στο πλευρό των απεργών το ΚΚΕ

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στους απεργούς τούς κάλεσε να μην επιτρέψουν την εργοδοσία και το κράτος της να καθορίσουν το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. Όπως είπε, «ο αγώνας ο δικός σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις από εδώ και πέρα. Όλοι μαζί, με το σωματείο, οργανωμένα να παλέψετε για τα δίκαια αιτήματά σας. Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα σας, θα συνεχίσει να αναδεικνύει το πρόβλημα και μέσα και έξω από τη Βουλή, θα είναι δίπλα σας με όποια μορφή αγώνα αποφασίσετε».
Πρόσθεσε ότι η εργοδοσία, είτε με την υπαγωγή στο άρθρο 99, είτε με εξαγορά, είτε με όποια άλλη μορφή αποφασίσει, «επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα με γνώμονα την εξασφάλιση των δικών της των κερδών. Στο κέντρο του δικού σας αγώνα πρέπει να είναι τα δικά σας συμφέροντα. Και πρέπει να φτάσετε μέχρι το τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου