ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Στον «αέρα» είναι οι αποζημιώσεις των εργαζομένων στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» επισημαίνει στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, απαιτώντας την πλήρη εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

    Στη στρατιά των ανέργων προστέθηκαν οι 450 εργαζόμενοι στην επιχείρηση "Ηλεκτρονική Αθηνών", καθώς με σχετική αίτηση της εταιρείας, κηρύχτηκε στις 13-4-2016 σε πτώχευση από το Δικαστήριο. Η επιχείρηση μεθόδευσε την όλη διαδικασία κρύβοντας από τους εργαζόμενους τα σχέδιά της, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή φρόντισε να πουλήσει μεγάλο όγκο εμπορευμάτων, με προσφορές μέχρι και 70 %(!), γεμίζοντας τα ταμεία της.
Στην τελευταία συνάντηση των εργαζομένων με το υπουργείο Εργασίας, μοναδική "υπόσχεση" της κυβέρνησης ήταν η ένταξή τους σε κακοπληρωμένα, ολιγόμηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να γίνουν άμεσα οι καταγγελίες όλων των συμβάσεων εργασίας τους, ώστε να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να λάβουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας, να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις και να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική τους κάλυψη.
    Οι αποζημιώσεις των εργαζομένων είναι στον "αέρα", γιατί με τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ψήφισε το καλοκαίρι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ως προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου που υπέγραψε με το κουαρτέτο, περιορίστηκε δραστικά, προς όφελος των τραπεζών, η δυνατότητα ικανοποίησης των εργατικών απαιτήσεων από τα περιουσιακά στοιχεία μιας επιχείρησης σε διαδικασία πτώχευσης.
    Ερωτάται η Επιτροπή: Πώς τοποθετείται στην εξασφάλιση των απαιτήσεων των τραπεζικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των οφειλομένων στους εργαζόμενους της "Ηλεκτρονικής Αθηνών" ως άμεση συνέπεια του νόμου που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από κοινού με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ;

1 σχόλιο:

 1. Το ΚΚΕ είναι γαματο.
  Στην 98 χρονη πορεια του χτυπηθηκε λυσσασμενα απο τον Ταξικο αντιπαλο με ολα τα οπλα του. Με διωξεις και παρανομια μεχρι το 1974 αλλα και απο τον Οπορτουνισμό καθε αποχρωσεις που ειναι το καλυτερο οπλο του Καπιταλισμού.
  3 φορες προσπαθησε η 5η Φαλαγγα να το διαλυση απο τα μεσα. Και τις 3 φορες εσπασε τα μουτρα της παρα το οτι φτασαμε στο χειλος της καταστροφης.
  ΟΙ Αγώνες και το αιμα που χυθηκε μαζι με την παρουσια του σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ αφησε γερες παρακαταθηκες για τις κρισιμες ωρες.
  Και πραγματικα το 1991 σε ολα αυτα που αναφερω κριθηκε η διαφορα.
  Η Καταστροφη του 1991 ητανε τοσο συγκλονιστικη που φωτισε παρα πολα πραγματα σε ολους μας και δεν μπορουσε να κρυφτει τιποτα.
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή