ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Σ/Μ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ" : ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


    Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, έως και το Μεγάλο Σάββατο, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα μετά την παραδοχή της εργοδοσίας ότι κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99. Αύριο στις 10 το πρωί προγραμματίζουν συγκέντρωση στο κατάστημα της οδού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
    Σήμερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με μαζικότατη συμμετοχή, συγκέντρωση στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Ενδεικτικό των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων και της μαζικής συμμετοχής στην απεργία ήταν το γεγονός ότι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας δε λειτούργησαν 34 καταστήματα από τα περίπου 40 που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα υπολειτούργησαν, ενώ και πολλά ακόμη στην υπόλοιπη Ελλάδα έμειναν κλειστά. Χαρακτηριστικά στη Θάσο η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν 100% με αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά τα δύο καταστήματα στο νησί.
Μετά την απεργιακή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι, μέσα από πολύ μαζική συνέλευση, που κάλεσε το πανελλαδικό τους σωματείο, αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, απαιτώντας:
- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης και επίδομα αδείας).
- Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.
- Πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων.
Επίσης, ζητούν η τριμερής που έχει οριστεί για τις 9 Μάη, να επισπευσθεί και να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά το Πάσχα, στο ΥΜΑΘ, παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Εργασίας.
Καλούν το υπουργείο Εργασίας με τις υπηρεσίες του να σταματήσει να ανέχεται και να καλύπτει την εταιρεία και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.
    Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Ήδη σε επίσχεση έχει μπει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα καταστήματα της Πέλλας και πολλοί εργαζόμενοι από τα καταστήματα στο Βόλο. Συνολικά, η επιχείρηση λειτουργεί 131 καταστήματα και απασχολεί περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους.

Από τη μαζική γενική συνέλευση1 σχόλιο:

  1. Συνεχίστε έτσι για τα δεδουλεμένα μας πρώην Αρβανίτιδη τον έχω άχτι και εγώ μεγάλο και με δικαστήριο και δεν πήρα τίποτα.Γιατί ήμουν μόνη μου εγώ οι άλλοι οι άλλες δουλεύουν μόνο δεν μάχονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή