ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

    Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα Πέμπτη 14 Απρίλη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 3-4 μηνών που τους οφείλονται και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Από τις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμική πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

    Οι εργαζόμενοι, με οργανωτή το πανελλαδικό τους σωματείο, σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τον αγώνα και έχουν αποφασίσει συμμετοχή στη 48ωρη γενική απεργία, όποτε προκηρυχθεί.

Το επιχειρησιακό σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
     Εδώ και τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης" (πρώην "Αρβανιτίδης") ζούμε σε μια μόνιμη κατάσταση ανασφάλειας και απληρωσιάς. Από τη μία μας έχουν κάνει μπαλάκι της μίας και της άλλης εργοδοσίας, να ζούμε με την ανασφάλεια για το ποιος θα πάρει τα καταστήματα και αν θα μας κρατήσει όλους, από την άλλη ζούμε με την απληρωσιά μηνών.
Σήμερα, μας χρωστάει η εταιρεία 3-4 μισθούς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων δεν έχει πάρει ούτε το καλοκαιρινό επίδομα αδείας. Και ενώ βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, οι εξελίξεις στο χώρο των super market μάς δημιουργούν επιπλέον ανασφάλεια.
Σε αυτή τη δύσκολη καμπή, δεν υποχωρούμε στις αυταπάτες που μας καλλιεργούν, δεν λυγίζουμε στην τρομοκρατία της εταιρείας. Δεν μπορούμε πια να ανεχθούμε την κοροϊδία της. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις της να δουλεύουμε απλήρωτοι. Δεν φέρουμε ευθύνη για τις επιλογές της, που για ακόμη μια φορά καλούμαστε να τις πληρώσουμε ακριβά.
Διεκδικούμε:
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης και επίδομα αδείας).
- Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.
- Την πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων.
    Έχουμε πείρα από κατακτήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που διασφάλισε τις θέσεις εργασίας μας, να μη γίνουν απολύσεις όταν τα καταστήματα άλλαζαν χέρια, ήταν η οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο μας. Αυτό που διασφάλισε τα δεδουλευμένα μηνών ήταν η οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο.
Η εργοδοσία πρέπει να πάρει από τώρα και έγκαιρα το μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, τις θέσεις εργασίες μας και τα δικαιώματά μας μπροστά στα παζάρια και τα επιχειρηματικά παιχνίδια. Δεν θα περιμένουμε απλά το νέο αφεντικό ή τις υποσχέσεις ότι "όλα θα πάνε καλά", γιατί όσες φορές το κάναμε, βρεθήκαμε με λιγότερα δικαιώματα ή στο δρόμο. Συνεχίζουμε οργανωμένα και συσπειρωμένοι στο σωματείο χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές αγώνων, με κινητοποιήσεις, απεργίες, ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση εργασίας.
    Καλούμε το υπουργείο Εργασίας με τις υπηρεσίες του να σταματήσει να ανέχεται και να καλύπτει την εταιρεία και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, μια σειρά αντεργατικά μέτρα που είναι στο τραπέζι μας αφορούν όλους, σε όποιον κλάδο και αν εργαζόμαστε. Με τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης μπροστά, διακυβεύονται όλα τα εργασιακά δικαιώματα που ξέραμε μέχρι τώρα. Η επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση - ΕΕ - μεγάλο κεφάλαιο μας φέρνει αντιμέτωπους με μια ζωή "Μεσαίωνα", μας θέλει δούλους του 21ου αιώνα. Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία αν τολμήσουν να καταθέσουν το Ασφαλιστικό στη Βουλή.
Παλεύουμε για:
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών.
  • Καμία οικειοθελή αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζόμενου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου