ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΤΕΤΡΑΩΡΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ

    Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης), κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Επίσης, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
    Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα  πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Βενιζέλου, το οποίο δεν λειτούργησε όπως και πολλά ακόμη, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία. Αύριο, Μ. Πέμπτη στις 9 το πρωί, δίνουν ραντεβού στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας για να καταγγείλουν τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το κατάστημα στην οδό Καρόλου Ντήλ.
    Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης και επίδομα αδείας). Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων.
    Καλούν το υπουργείο Εργασίας με τις υπηρεσίες του να σταματήσει να ανέχεται και να καλύπτει την εταιρεία και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.
Στο μεταξύ, σήμερα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στα δικαστήρια της Αθήνας η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την προστασία της επιχείρησης από τους πιστωτές, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης που κατέθεσε η εργοδοσία για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99.       Μετά από αίτημα των εκπροσώπων των πιστωτών, η συζήτηση αναβλήθηκε για τις 5 Μάη.

1 σχόλιο:

  1. Ο αγώνας φέρνει πάντα αποτελέσματα ακόμα και όταν δεν είναι ορατά από την πρώτη στιγμή.
    Κάτω από την πίεση ο εργοδότης έδωσε ένα 15νθημερο.
    Σταγόνα στον ωκεανό; ΟΧΙ είναι μια αρχή, χρειάζεται ολομέτωπος αγώνας και όχι μόνο για τα δεδουλευμένα, αλλά και για το ασφαλιστικό και το φορολογικό για όλα τα μέτρα που θέλει να πέραση κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, μέτρα που πλήττουν όλους μας.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή