ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΠΑΜΕ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΧΕΡΣΟ


Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

   Για ακόμη μια φορά, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, βρέθηκε έμπρακτα στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών, που είναι εγκλωβισμένοι στο «κέντρο φιλοξενίας», στο Χέρσο του Κιλκίς.
   Μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου πρώην Πολιτικών Προσφύγων Ουγγαρίας, παρέδωσαν απευθείας στους πρόσφυγες και μετανάστες τα είδη πρώτης ανάγκης, που έχουν συγκεντρώσει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος στην Ουγγαρία, συγκέντρωσε τρεις παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης.
   Όπως δήλωσε ο Βίκτορας Φαρατζής, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου πρώην Πολιτικών Προσφύγων Ουγγαρίας, παρά το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν, ο ουγγρικός λαός, και ιδιαίτερα οι Έλληνες της Ουγγαρίας, καταλαβαίνουν το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών και θέλουν να βοηθήσουν.  2 σχόλια:

 1. Το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σήμερα και αύριο στην Κεντρική Μακεδονία.

  Ο Δ. Κουτσούμπας σε δήλωσή του επισήμανε:

  «Οι εργαζόμενοι εδώ στο χώρο, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης της Κ. Μακεδονίας, δίνουν ένα μεγάλο αγώνα, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, έτσι ώστε να είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπής η ζωή αυτών των ανθρώπων, των συνανθρώπων μας προσφύγων εδώ στα Διαβατά."
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κλιμακίου του ΚΚΕ, μοιράστηκαν είδη πρώτης ανάγκης που είχε συγκεντρώσει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  http://www.902.gr/eidisi/politiki/93181/dilosi-toy-d-koytsoympa-apo-kentro-prosorinis-filoxenias-foto#/0

  ΑπάντησηΔιαγραφή