ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΕΜΠΟΡΙΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΟΝΤΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την χθεσινή προσαγωγή των τριών συναδέλφων, οι δύο είναι μέλη της διοίκησης, στο αστυνομικό τμήμα Πυλαίας επειδή έκαναν εξόρμηση με κείμενο του σωματείου για την 24ωρη απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη και κείμενο για την καταδικαστική απόφαση  κατά του κύριου Νίκου Χόντου.

Η εργοδοσία θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει την δράση του σωματείου και πως δεν θα το αφήνει να μιλάει με τους εργαζόμενους. Το ίδιο έκανε η εταιρεία πριν από λίγες μέρες και στο κατάστημα της Αθήνας, όταν μέλη του σωματείου της Αθήνας βγήκανε  εξόρμηση.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Καλούμε τους εργαζόμενους τόσο της συγκεκριμένης επιχείρησης όσο και τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση  την Κυριακή 5 Απρίλη στις 12.30 Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν απάντηση συσπειρωμένοι στις γραμμές του σωματείου τους, συγκροτώντας την σωματειακή τους επιτροπή.
Ο αγώνας ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για λειτουργιά των καταστημάτων τις Κυριακές, για ελαστικές μορφές εργασίας, για χαμηλούς μισθούς, είναι αγώνας όλων μας, κανένας δεν περισσεύει.
Είμαστε οι πολλοί, έχουμε την δύναμη, μπορούμε να νικήσουμε.
 Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. 
8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.
Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων 
ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

 ΟΛΟΙ  στην ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 12:30
στον πεζόδρομο Αριστοτέλους με Τσιμισκή

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΟΝΤΟΣ

Η διοίκηση του σωματείου μας καταγγέλλει την χθεσινή προσαγωγή των τριών συναδέλφων, μελών του κλαδικού σωματείου της Θεσσαλονίκης.
Η επιχείρηση ΧΟΝΤΟΣ δεν είναι η μόνη που τρομοκρατεί και δεν θέλει οι εργαζόμενοι της να είναι οργανωμένοι στο σωματείο τους και να παλεύουν μέσα από αυτό.
Ούτε οι προσαγωγές, ούτε καμία άλλη μορφή τρομοκρατίας δεν μπορούν να σταματήσουν την δράση των ταξικών σωματείων του εμπορίου.
Δίνουμε την μάχη για την οργάνωση της 24ωρης απεργίας στις 5 Απρίλη.
Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Στην Θεσσαλονίκη 12.30 στον πεζόδρομο Τσιμισκή και Αριστοτέλους.Η διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου