ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΕΜΠΟΡΙΟ: 1 ΜΑΗ


1η ΜΑΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. 
ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο, την Θεσσαλονίκη του 36 ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κυριακάτικη αργία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας. Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!
Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!
Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
 Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Αυτή η Πρωτομαγιά να σημάνει το σάλπισμα των δικών μας αγώνων, με την δική μας συμμετοχή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες του σημερινού παραγόμενου κοινωνικού πλούτου.
Το Μάη του 36 οι εργάτες της πόλης μας ενωμένοι έδωσαν την δική τους μάχη, άφησαν τη δική τους κληρονομιά στις επόμενες γενιές.
Παρακαταθήκη των αγώνων της εποχής ήταν και η δημιουργία το 1937 του σωματείου των εργαζόμενων στο εμπόριο. Ενός σωματείου που από τότε μέχρι σήμερα δίνει τις μικρές και μεγάλες μάχες για το δίκιο των εργαζόμενων στο εμπόριο. Ενός σωματείου που την δράση δεν μπόρεσε να σταματήσει καμιά κυβέρνηση ότι μέσα και να χρησιμοποίησε. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο από τότε έχουν αντιληφθεί πως το μοναδικό όπλο που έχουν στα χέρια τους είναι η δική τους οργάνωση, τα δικά τους αιτήματα, οι δικοί τους αγώνες.
Από τότε μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πάλευαν για καλύτερους μισθούς, καλύτερα ωράρια, Κυριακή αργία, Κοινωνική Ασφάλιση, τα παιδιά τους να μπορούν να μάθουν γράμματα, να έχουμε όλοι πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας.
Η ιστορία μας έδειξε πως ανάλογα με το βαθμό της δικής μας συσπείρωσης, οργάνωσης, αποφασιστικότητας , είχαμε τις μικρές ή μεγάλες κατακτήσεις.
Τα τελευταία χρόνια που εμείς δεν συμμετέχουμε ενεργά μέσα από την δική μας οργάνωση βλέπουμε να τα χάνουμε ένα ένα όλα αυτά που οι ταξικοί μας πρόγονοι είχαν κερδίσει με τους δικούς τους αγώνες και μας τα άφησαν κληρονομιά. Υποχρέωση μας και καθήκον μας είναι σήμερα να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο.
Έξω και πέρα από κάθε αναμονή, από κάθε συμβιβασμό, από κάθε υποταγή, χρειάζεται να βάλουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα που καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Ποτέ και πουθενά σε καμία χώρα, σε καμία εποχή, δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει την ίδια στιγμή να κερδίζουν οι μεγαλέμποροι και να ικανοποιούνται οι δικές μας ανάγκες.
Ή αυτοί θα βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται ή εμείς θα ικανοποιούμε τις ανάγκες μας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Αυτή την Πρωτομαγιά να κάτσουμε μπροστά στο καθρέφτη της ιστορίας και να αναλογιστούμε τι κάναμε εμείς για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές.
Αυτή την Πρωτομαγιά να κοιτάξουμε στα μάτια το μέλλον, στα μάτια των παιδιών μας, και να αναλογιστούμε τι κάνουμε εμείς για να αφήσουμε μια ζωή με δικαιώματα για τις επόμενες γενιές.
Αυτή την Πρωτομαγιά πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, στις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, μαζί με τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους και ενωμένοι σε ένα μεγάλο ποτάμι να ακουστεί παντού, σε μεγαλέμπορους, στο κράτος τους, στην κυβέρνηση τους, στις ενώσεις τους, πως οι εργαζόμενοι της πόλης μας τιμάν την μνήμη των προγόνων τους και συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο για

«Αγώνα - Ρήξη - Ανατροπή
Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια!»ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
1Η ΜΑΗ
ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου