ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ



Δυναμική συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ της οδού Δωδεκανήσου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετείχαν Επιτροπές Αγώνα Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές και σωματεία.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναδείχθηκε η λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων από την κυβέρνηση για να πληρωθούν οι πιστωτές και η ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους όπως:
- Έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ για το Πάσχα σε όλους τους ανέργους, σε όσους έχουν να πληρωθούν πάνω από 3 μήνες.
- Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας.
- Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις.
- Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
- Κατάργηση των μειωμένων αποζημιώσεων απόλυσης με προειδοποίηση και επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης σε όλους τους εργαζόμενους.
- Κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος.
- Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, Φυσικού Αερίου, για τους ανέργους και σε όσους δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα με ταυτόχρονη απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης. Πάγωμα πληρωμής για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
- Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.





Κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ από το ΠΑΜΕ 
για επανασύνδεση της υδροδότησης σε σπίτι ανέργου
 
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ, για την επανασύνδεση της υδροδότησης σε σπίτι μακροχρόνια άνεργου οικοδόμου, πραγματοποίησε σήμερα η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, απαίτησε την άμεση επανασύνδεση του νερού σε όλα τα λαϊκά σπίτια, κανένα σπίτι χωρίς νερό.
Ο Γ. Π., μακροχρόνια άνεργος οικοδόμος, που διαμένει στην Καλαμαριά, οφείλει στην ΕΥΑΘ 500 ευρώ. Και η ΕΥΑΘ προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης, στερώντας από τον ίδιο και την οικογένειά του το δικαίωμα πρόσβασης στο νερό, στο βασικότερο συστατικό στοιχείο για τη ζωή.
Μετά από παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, το νερό επανασυνδέθηκε, αφού καταβλήθηκε το ποσό των είκοσι ευρώ και συμφωνήθηκε διακανονισμός της οφειλής.
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η διαχείριση του νερού, που είναι όρος ζωής για το λαό και τα παιδιά του, οδηγείται ολοένα και περισσότερο στα χέρια ανωνύμων εταιρειών και εργολάβων. Έτσι η Υγεία και η ίδια η ζωή των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών θα είναι πλέον υπόθεση των πολυεθνικών που θα διαχειρίζονται αυτόν το φυσικό πόρο με γνώμονα την κερδοφορία τους.
Η αύξηση της τιμολόγησης του νερού κατά 160%, ο διπλασιασμός των τελών αποχέτευσης και τα τσουχτερά πρόστιμα σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, σε συνδυασμό με την αδιαφορία συντήρησης του δικτύου και την ποιότητα του νερού που καταλήγει στους καταναλωτές, είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της πολιτικής αντιμετώπισης του νερού ως εμπορεύματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού, για να εξασφαλιστεί φθηνό και ποιοτικό νερό για όλα τα νοικοκυριά, χωρίς ανατιμήσεις, χαράτσια και πρόστιμα, καμιά διακοπή υδροδότησης σε λαϊκά σπίτια λόγω χρεών, διαγραφή των προστίμων.
Απαιτούμε τώρα την άμεση επανασύνδεση του νερού σε όλα τα λαϊκά σπίτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου