ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ S\Μ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στα super market «Αρβανιτίδης». Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Προβλήματα των εργαζομένων στα super market "Αρβανιτίδης".
Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι στα super market "Αρβανιτίδης" έρχονται αντιμέτωποι με την απλήρωτη εργασία, αλλά και τις νέες απολύσεις που ξεκίνησε η επιχείρηση "Αρβανιτίδης", τα καταστήματα της οποίας τους τελευταίους μήνες λειτουργούν για λογαριασμό των super market "Μαρινόπουλος".
Η νέα διοίκηση της επιχείρησης δεν διαφέρει καθόλου από την προηγούμενη, καθώς ήδη είχε προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, ενώ την εβδομάδα που πέρασε προχώρησε σε απολύσεις πέντε εργαζομένων τριών καταστημάτων που λειτουργούν στην Έδεσσα και τουλάχιστον άλλων δύο εργαζόμενων σε ισάριθμα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, πρόθεση της εργοδοσίας είναι να συνεχίσει τις απολύσεις προκειμένου να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ σχεδιάζει και το κλείσιμο των αποθηκών. Να σημειώσουμε ότι σήμερα η επιχείρηση "Αρβανιτίδης" απασχολεί περίπου 1.400 εργαζόμενους στα καταστήματα που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα.
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλη και Αύγουστο, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και το επίδομα άδειας.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να πληρωθούν στο σύνολό τους τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου