ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ----ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32----ΤΡΙΤΗ 27/2 10.00-18.00--ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 11.00-19.00--ΠΕΜΠΤΗ 1/3 10.00-18.00--ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3 10.00-18.00--ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3 12.00-20.00---ΣΤΟ ΝΟΤΟΣ(ΤΣΙΜΙΣΚΗ 24) ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3 10.00-18.00---ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΟΤΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία» οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΝΟΤΟS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ» στην Θεσσαλονίκη συμμετείχαν καθολικά την Κυριακή στις κυλιόμενες τετράωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, που κήρυξε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το κατάστημα να παραμείνει κλειστό.
Την σημερινή κινητοποίηση άλλωστε αποφάσισαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με συλλογή υπογραφών τις προηγούμενες μέρες.
Νέα κινητοποίηση την επόμενη Κυριακή
Κατά την διάρκεια της μαζικής απεργιακής κινητοποίησης έξω από το καταστήματα, συμφωνήθηκε από τους εργαζόμενους του «ΝΟΤΟS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ», με ευθύνη του κλαδικού σωματείου και την ενεργή συμμετοχή τους, η εμπειρία της σημερινής κινητοποίησης να μεταφερθεί στους συναδέλφους τους στα μεγάλα καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης και να γίνει αντικείμενο συζητήσεων από Δευτέρα σε όλα τα καταστήματα. Στόχος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων είναι την επόμενη Κυριακή στην κινητοποίηση να συμμετέχουν εργαζόμενοι και από άλλα καταστήματα.
Υπερασπιζόμαστε την Κυριακάτικη αργία σαν τη μοναδική μέρα ανάπαυσής μας. Δεν τη θυσιάζουμε για τα κέρδη των επιχειρήσεων, τη θέλουμε για μας και τα παιδιά μας, δήλωσε η Κυριακή Μπαϊράμη, μέλος της διοίκησης του Σωματείου «ΝΟΤΟΣ».
«Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί»
Σε κοινό και συντονισμένο αγώνα κάλεσε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στους απεργούς εργαζόμενους η πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Καλαντίδου, υπογράμμισε την σημασία που έχει για τους εργαζόμενους του κλάδου η μεγάλη επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης. «Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί», είπε χαρακτηριστικά. «Οι εργαζόμενοι έχουμε υποστεί, έναν κυκεώνα αντιλαϊκών μέτρων που μας ρημάζει τη ζωή. Εργοδοσία και κυβέρνηση δεν άφησαν τίποτε όρθιο. Θέλουν να καταργήσουν και την αργία της Κυριακής».
Κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να μεταφερθεί το αισιόδοξο μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης το μήνυμα και στους άλλους εργαζόμενους.

Τους κάλεσε, επίσης, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 6 του Σεπτέμβρη ενόψει της ΔΕΘ, όπου η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων συμμετέχει με κεντρικό σύνθημα την «όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας»
Στο πλευρό των απεργών εμποροϋπαλλήλων βρεθήκαν σήμερα το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία της πόλης καθώς και η ΠΟΕΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου