ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Τρομακτική συγκέντρωση πλούτου


ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...
  • 505 πολυεκατομμυριούχοι κατέχουν σήμερα περιουσία 60 δισ. ευρώ, όταν το 2012 455 πολυεκατομμυριούχοι κατείχαν περιουσία 50 δισ. ευρώ
  • Στα 600 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες
Τελικά, η Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης, της ανεργίας, των τσακισμένων μισθών και συντάξεων, της υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων
 και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, δεν αποτελεί εξαίρεση στη διεθνή τάση. Και στη χώρα μας, οι πολύ πλούσιοι, εν μέσω οικονομικής κρίσης και σκληρής λιτότητας, αυξάνουν εντυπωσιακά και προκλητικά τα περιουσιακά στοιχεία, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ένδεια.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το οποίο επικαλείται στοιχεία της εταιρείας «Wealth», αλλά και της ελβετικής τράπεζας «UBS», 505 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι ή το 0,005% των μόνιμων κατοίκων της χώρας, κατέχουν σήμερα περιουσιακά στοιχεία 60 δισ. ευρώ, τα οποία μάλιστα είναι αυξημένα κατά 20%(!) σε σχέση με το 2012 (50 δισ. ευρώ), όταν η αντίστοιχη λίστα περιελάμβανε 455 πολυεκατομμυριούχους (αύξηση 11%).
Σύμφωνα επίσης με στοιχεία που συγκεντρώνουν τα τμήματα «Private Banking» των τραπεζών (ιδιωτικές τοποθετήσεις σε τράπεζες), στην Ελλάδα, οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται σε 8.000, ενώ μόνο 2.687 άτομα διαθέτουν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μετοχές αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Και πρόκειται για χρήματα που βρίσκονται σήμερα εντός της Ελλάδας. Πρέπει επίσης να υπολογίσουμε και εκείνα που βρίσκονται τοποθετημένα σε ξένες τράπεζες, σε ακίνητα του εξωτερικού και σε «off - shore» εταιρείες εκτός Ελλάδας, τα μεγέθη των οποίων είναι πολύ μεγάλα. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό ανέρχονται στα 600 δισ. ευρώ(!) ενώ οι εδώ τραπεζίτες, πιο συντηρητικά, μιλούν για 100 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία είναι αδυσώπητα για τον πλούτο που βρίσκεται σήμερα στα χέρια των κεφαλαιοκρατών της χώρας, οι οποίοι και εν μέσω οικονομικής κρίσης κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα κερδοφορίας.
Αλλά και διεθνώς οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες είναι τρομακτικές. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ερευνητικού Ινστιτούτου της ελβετικής τράπεζας «Credit Suisse», το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού (32 εκατομμύρια πολυεκατομμυριούχοι) ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου, ο οποίος το 2013 αναμένεται να ανέλθει στα επίπεδα ρεκόρ των 241 τρισ. δολαρίων. Δηλαδή, το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει περιουσιακά στοιχεία 100 τρισ. δολαρίων, όταν το 68,7% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει μόλις το 3% του παγκόσμιου πλούτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου