--ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!..ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ..!!!..Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ--ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ--ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ--ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ--ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ--ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ--ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή -Αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού. Μαζί με σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς, καλούμε τα μέλη μας σε συγκεντρώσεις στις γειτονιές μας.

 ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/


Όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή

Αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού


Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ χρήσιμο για να βγουν πολλά συμπεράσματα από τους εργαζόμενους. Για άλλη μια φορά είδαμε την κυβέρνηση να βάζει επανειλημμένα μπροστά εν μέσω πανδημίας τα συμφέροντα των μεγάλων εργοδοτών.

Πάνω από την υγεία του λαού, έβαλε τις «δημοσιονομικές αντοχές» και τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών που δραστηριοποιούνται στην υγεία. Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία με γιατρούς, με νέες ΜΕΘ,

με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μιας νόσου. Αντίθετα, κόπηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην αναγκαία συνολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, δίνει πλούσια δωράκια στις ιδιωτικές κλινικές, επιτρέπει να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού και του κρατικού προϋπολογισμού με νοσήλια και διαγνωστικά τεστ. Η περιορισμένη επίταξη-κοροϊδία στην οποία προχωράει τώρα η κυβέρνηση είναι μέτρο αναποτελεσματικό με βάση την έκταση του προβλήματος.

Ταυτόχρονα δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού στους χώρους δουλειάς, με πολλούς από αυτούς να έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού. Στον κλάδο μας, στα σούπερ μάρκετ, γίναμε μάρτυρες απίστευτων εικόνων συνωστισμού, καταστήματα με κρούσματα πολλές φορές δεν έκλειναν ή έκλειναν κάτω από την πίεση των εργαζομένων, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ακόμα και νεκρούς από τον κορονοϊό. Σε χώρους όπως ο Σκλαβενίτης, ένα τεράστιο ποσοστό εργαζομένων έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης για προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων οδήγησαν σε κυβερνητικές αποφάσεις που μόνο σαν «τρικυμία εν κρανίο» μπορούν να χαρακτηριστούν, αν όχι άκρως επικίνδυνες. Η έλλειψη μέτρων προστασίας, τα αναποτελεσματικά lockdown στις γειτονιές συνδυάστηκαν με συνεχείς παλινωδίες και «άνοιξε-κλείσε».

Και μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να περάσει μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία, αλλά χτυπούν τα εργασιακά δικαιώματα, περιορίζουν τις λαϊκές ελευθερίες. Από τη μια 10ώρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά λάστιχο και από την άλλη περιορισμός των συναθροίσεων, νόμος για τις διαδηλώσεις, νέος συνδικαλιστικός νόμος, πανεπιστημιακή αστυνομία. Στα πλαίσια αυτά το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου έντασης του κρατικού αυταρχισμού, μαζί με ένταση φαινομένων αστυνομικής βίας.

Η κυβέρνηση θέλει να περάσει στον δίκαια αγανακτισμένο λαό το μήνυμα ότι εν μέσω πανδημίας πρέπει να δεχτεί η ζωή του να παίζεται κορώνα-γράμματα, ότι όποιο κεφάλι θα σηκώνεται, θα τσακίζεται.


Δε θα τους περάσει!


Απέναντι στην πολιτική που αντιμετωπίζει τη ζωή μας σαν κόστος και θέλει να μας φιμώσει απαντάμε βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, την οικονομική στήριξη των ανέργων, την εξασφάλιση εισοδήματος για όλους. Τα συλλαλητήρια που έγιναν στις 17 Μάρτη δείχνουν το δρόμο.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, συνολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

  • Τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται.

  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την καταστολή.


Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα-γράμματα.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας


Μαζί με σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς, καλούμε τα μέλη μας σε συγκεντρώσεις στις γειτονιές μας.

Το Σάββατο 27 Μάρτη στις 17.00μμ στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο

Την Κυριακή 28 Μάρτη στις 11.00πμ στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας

Την Κυριακή 28 Μάρτη στις 11.00πμ στον πεζόδρομο του Δημαρχείου Καλαμαριάς
Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου