ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:Για τις εκλογές-παρωδία του ΠΑΣΥΕ στη Θεσσαλονίκη-Να δυναμώσει το σύνθημα «Έξω οι εργοδότες από το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα»

Με την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων αποτράπηκε ο σχεδιασμός της εργοδοσίας να πολλαπλασιάσει τους εκλεκτούς της στο επερχόμενο, μετά από 2 μήνες συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Η παρωδία των αρχαιρεσιών του πανελλαδικού σωματείου ΠΑΣΥΕ (ομάδας Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ) στη Θεσσαλονίκη στις 17-18/1/19  προκαλεί μόνο αηδία.

  • Σωματείο σφραγίδα χωρίς καμία δράση, βιομηχανία αντιπροσώπων.
  • Με όλο τον εργοδοτικό μηχανισμό σε δράση. Προϊστάμενοι, διευθυντάδες διάφορα στελέχη γραβατωμένα να τραβολογάνε εργαζόμενους να ψηφίσουν μαζί τους.
  • Με εργαζόμενους που δεν ήξεραν ούτε που πήγαιναν, ούτε γιατί ή τι ψηφίζουν.
  • Με τον μηχανισμό της εργοδοσίας να αξιοποιεί κάθε μέσο, έμμεσης ή άμεσης πίεσης για να μη ξεφύγει κανένας εργαζόμενος. Και στο τέλος έπρεπε ο εργαζόμενος/η να ενημερώνει ότι πήγε και ότι ψήφισε (να μη χάσει η εργοδοσία και χρόνο για έλεγχο).
  • Με τη δικαστική αντιπρόσωπο να λέει ότι οι εκλογές είναι καθόλα νόμιμες και να απειλεί μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας, που έκανε την παρέμβαση για αυτό το αίσχος, ότι θα καλέσει την αστυνομία να απομακρύνει τις ταξικές δυνάμεις.
  • Με χώρο διεξαγωγής εκλογών το ίδιο λαγούμι στο οποίο είχαν διεξαχθεί και άλλες εκλογές της ίδιας παράταξης. Θυμίζουμε: 1) Αρχαιρεσίες σωματείου ISS, του εργασιακού κάτεργου που άλλαξε ριζικά τις εργασιακές σχέσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους στην εργολαβική καθαριότητα και φύλαξη. Που και εκεί η εργοδοσία με όργιο τρομοκρατίας απειλούσε τους εργαζόμενους να πάνε να ψηφίσουν και 2) το σωματείο της ίδιας πάλι παράταξης το «ΡΟΔΟΝ» των εργαζομένων στα νυχτερινά κέντρα. Χάριν συντομίας:
Η εμφανής έκφραση απέχθειας από τους εργαζόμενους όταν τελικά μάθαιναν τι βρώμικο παιχνίδι παίζεται στις πλάτες τους, ήταν και αυτή ένας από τους παράγοντες που ανάγκασε τον εργοδοτικό θίασο να τα μαζέψει και να φύγει πριν εκτεθεί σε ακόμη περισσότερους.
Και στο συνέδριο του ΕΚΘ, πριν δύο μήνες, η παράταξη ΕΑΚ του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ αξιοποίησαν όλες τις δυνατές μορφές νοθείας. Εργοδοτική τρομοκρατία, ψεύτικα μητρώα, σωματεία φαντάσματα, διπλοψηφίες. Αλλά ενώ κάθε μια παράταξη από αυτές αξιοποιούν λίγο πολύ όλες αυτές τις μορφές νοθείας, κάθε μια διαλέγει ξεχωριστό κλάδο να πρωτεύσει. Η παράταξή ΕΑΚ του ΣΥΡΙΖΑ από ότι φαίνεται ειδικεύεται στην απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας από όπου προκύπτει το σύνολο της ούτως ή άλλως ισχνής ύπαρξης στο εργατικό κίνημα. Το γεγονός ότι δεν τους ενοχλεί να τοποθετούνται στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα με την ψήφο χιλιάδων εκβιασμένων από την εργοδοσία δείχνει καθαρά το ρόλο που έχουν αναλάβει.
Οι εργοδότες έχουν ξαμολήσει τους εργολάβους τους με στόχο να πολλαπλασιάσουν τα ανθρώπους τους στην ανώτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη ΓΣΕΕ που πάει σε συνέδριο στα τέλη του Μάρτη. Να διαμορφώσουν με άλλα λόγια καλύτερους συσχετισμούς με περισσότερα πειθήνια όργανα. Ανθρώπους έτοιμους να βάλουν χωρίς δισταγμό την υπογραφή τους για την παράδοση κατακτήσεων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων,  απώλεια δικαιωμάτων, ακύρωση αγωνιστικών διαθέσεων, βούλιαγμα των εργαζομένων στο συμβιβασμό και την υποταγή.
Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα θα αγκαλιάσει την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση, τους διευθυντές και τους ανθρώπους τους, στις συλλογικές διαδικασίες. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή, συνολικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο, να καταγγείλουν την συνεχιζόμενη, ωμή εργοδοτική παρέμβαση. Να δυναμώσει το σύνθημα «έξω οι εργοδότες από το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα», για να δυναμώσουν οι αγώνες με διεκδικήσεις που οδηγούν σε κατακτήσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου