ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Αλληλεγγύη στους εμποροϋπαλλήλους της «Real Market - Media Markt» στην Τουρκία




Η Ένωση Εμπορουπαλλήλων Ν. Θεσ/νικης εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους στην REAL MARKET - MEDIA MARKT, στην Τουρκία, που δίνουν αγώνα ενάντια στις 1700 απολύσεις τις οποίες έκανε η πολυεθνική.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, πως  εργασιακός μεσαίωνας που προορίζουν για έμας και τα παιδιά μας, δεν είναι ελληνικό φρούτο, ούτε απλά αποτέλεσμα της κρίσης. Είναι πάγιο αίτημα του μεγάλου κεφαλαίου σε όλη τη γη, για να εξασφαλίσει τα κέρδη του, για την ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος "MEDIA MARKT - Beğendik Group" στην
Τουρκία εξαγόρασε τα "REAL MARKET" το 2014. Τον Ιούλιο του 2017, ο όμιλος κήρυξε πτώχευση στα "REAL MARKET" και έκλεισε όλα τα καταστήματα πετώντας στο δρόμο τους 1.700 εργαζόμενους, χωρίς καν να δώσει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους 700 από αυτούς. Από τότε μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι στα "REAL MARKET" οργανώνουν κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των αποζημιώσεων ή την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τα "MEDIA MARKT".
Την Τρίτη, 12 Ιούνη, οι εργαζόμενοι στα "REAL MARKET" μαζί με εργαζόμενους των ταξικών συνδικάτων της Τουρκίας, μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), πραγματοποιούν νέες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Τουρκίας σε όλα τα καταστήματα της "MEDIA MARKT".

Το σωματείο μας στηρίζει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στην Τουρκία, και απαιτεί από την εργοδοσία της REAL MARKET να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Τουρκία, η πηγή των δεινών για τους εργαζόμενους δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο, και το σύστημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου