ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ: Κάλεσμα μάχης και συμμετοχής στην διπλή Απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή 24 Ιούνη και στις 15 Ιούλη

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εμπορίου-Υπηρεσιών καλεί τα κλαδικά σωματεία στο εμπόριο, να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Κυριακή 24 Ιούνη και στις 15 Ιούλη σε όλη τη χώρα. Μακριά και έξω από τις διαδικασίες και τις άθλιες αποφάσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφυλίζουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να δώσουν τη μάχη μέσα στα εμπορικά κέντρα, τα super market και τα μαγαζιά.
Καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να μπουν στην πρώτη γραμμή,
να πάρουν πάνω τους την επιτυχία της διπλής απεργίας. Να βγάλουν άμεσα τα υλικά τους, να φτάσουν σε κάθε εμποροϋπάλληλο, να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες που θα ανεβάσουν το αγωνιστικό κλίμα, τη συμμετοχή. Με περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις, συνεντεύξεις τύπου, με Γενικές Συνελεύσεις, να προσπεράσουν την ακινησία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να δώσουν τη μάχη της απεργίας με τα χαρακτηριστικά που αρμόζουν στις αγωνιστικές παραδόσεις της τάξης μας, στους αγώνες για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Από την απόφαση των παρατάξεων της πλειοψηφίας στην ΟΙΥΕ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για απεργία διαρκείας από τον Μάη ως τον Οκτώβρη, έχουν περάσει ως σήμερα 5 Κυριακές. Οι δυνάμεις που πήραν απόφαση για απεργία διαρκείας, απουσιάζουν σταθερά από τους χώρους δουλειάς, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο προετοιμασίας της απεργίας, δεν έχουν βγάλει μια αφίσα, μια ανακοίνωση, δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε καν για τους τύπους μια απεργιακή συγκέντρωση. Λερώνουν και αποδυναμώνουν το όπλο της απεργίας, το εκφυλίζουν.
Είναι οι δυνάμεις που στήνουν σωματεία-σφραγίδες μιας χρήσης, σφραγιδομάχοι νόθων συσχετισμών, που κρατούν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι μηχανισμοί της εργοδοσίας, εκπροσωπούν τα συμφέροντα της, βρίσκονται μακριά από τους εργαζόμενους, γι’ αυτό άλλωστε δε μπορούν να τους κινητοποιήσουν και να τους εμπνεύσουν.
Μέσω της απόφασης για απεργία διαρκείας επιχειρούν να δώσουν χτύπημα στο όπλο της απεργίας, να το απαξιώσουν. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στην πρόταση για απεργία απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης τον Γενάρη που εμπεριείχαν το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την απεργία, σφύριζαν αδιάφορα, μιλούσαν για μορφή πάλης που «έχει φάει τα ψωμιά της». Η αθλιότητα και ο τυχοδιωκτισμός τους, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Προχωράμε με τα δικά μας αιτήματα, με τις δικές μας ανάγκες!
Όλα τα σφυριά της μεγαλοεργοδοσίας και του πολιτικού προσωπικού, xτυπούν ενιαία πάνω στο ρυθμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Μία ανάκαμψη που θα προέλθει με αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης. Στον κλάδο του εμπορίου δοκιμάστηκαν και γενικεύτηκαν, όλες οι μορφές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η επέκταση της εργάσιμης μέρας. Το συνεχές χτύπημα στη ζωή των εργαζόμενων στο εμπόριο μέσω των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, τη μερική απασχόληση, τις μηνιαίες-3μηνες-6μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά και τα διακεκομμένα ωράρια βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τους άθλιους μισθούς που ξεκινούν στον κλάδο από τα 180-200 ευρώ.
Η σχεδιασμένη κατάργηση της Κυριακής αργίας συνοδεύεται με μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, με απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό που δε δίνονται, με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, με ολοένα και λιγότερους εργαζόμενους ιδιαίτερα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους να βγάζουν πολλαπλάσια δουλειά, γεγονός που οδηγεί το τελευταίο διάστημα σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.
Τα απελευθερωμένα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων σε συνδυασμό με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει τον κλάδο να έχει ένα άστατο και ακανόνιστο εργάσιμο χρόνο. Οι ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο μαζί με τη διαρκή προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής αργίας, χτυπούν στην καρδιά τη ζωή του εμποροϋπάλληλου αλλά και τη ζωή συνολικά μια εργατικής οικογένειας που έχει μέλος της, εργαζόμενο στον κλάδο του εμπορίου.
Η κοινή απόκρουση εμποροϋπάλληλων-αυτοαπασχολούμενων στην προσπάθεια εμπορικών ομίλων και Περιφέρειας, για επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων στην Κρήτη, είναι παράδειγμα που μπορεί και πρέπει να γενικευτεί.
Καλούμε τους συναδέλφους στο εμπόριο να δυναμώσουν τις εστίες αγώνα σε χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει η αγωνιστική στάση απέναντι σε αποφάσεις της εργοδοσίας που τους καλούν να εργάζονται Κυριακές. Να μην ξεγελαστούν από πρόσκαιρες αποφάσεις επιχειρηματικών ομίλων που για λόγους ανταγωνισμού επιλέγουν αυτήν την περίοδο να μην προχωρούν σε άνοιγμα των καταστημάτων τους, τις Κυριακές. Το κυνήγι των κερδών τους είναι το μοναδικό που τους καίει και τους ενδιαφέρει. Δε χαράσσουν την τακτική τους με βάση τα εργατικά συμφέρονται.
Καλούμε τα ΔΣ σε όλο τον κλάδο (σε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία) να συνεδριάσουν, να συντονιστούν μεταξύ τους, να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις, να πάρουν μέτρα για τη συμμετοχή εργαζόμενων στις απεργιακές μάχες.
Ιδιαίτερο κάλεσμα κάνουμε σε συναδέλφους και τίμιους συνδικαλιστές που βρίσκονται μέσα σε σωματεία που η γραμμή τους λόγων νόθων συσχετισμών ή μηχανισμών, συμβαδίζει με τους σχεδιασμούς εργοδοσίας, που έχουν σιχαθεί την πλήρη ταύτιση των συμφερόντων τους με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Τους καλούμε να κάνουν βήμα μπρος, να απαγκιστρωθούν από τις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, να τις κάνουν πέρα.
Δυναμώνουμε τη συμμαχία εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων, τον κοινό αγώνα με άλλους κλάδους εργαζομένων που η πλήρης απελευθέρωση της Κυριακής αργίας θα τους επηρεάσει άμεσα. Παλεύουμε μαζί για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, αίτημα που αρνούνται και δεν θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, οι σύμμαχοι δηλαδή της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ.
Να οργανώσουμε την πάλη με τα δικά μας αιτήματα, με τις δικές μας σημαίες!
– Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
– Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
– Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
– Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
Κάτω τα χέρια σας από τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου