ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ


ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
    Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καταγγέλλει την απόπειρα αλυσίδων S/M, να ανοίξουν καταστήματά της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», χωρίς εμάς, τους εργαζόμενους, που μετά από μήνες απληρωσιάς είμαστε σε επίσχεση εργασίας.
    Παρά το Π.Δ. 178/2002 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, επιχειρούν να αντικαταστήσουν το παλιό έμπειρο προσωπικό με νέο, που θα δουλεύει με ακόμη πιο λίγα χρήματα και δεν θα έχει δικαιώματα.
    Συγκεκριμένα το κατάστημα στην οδό Θεοδοσίου Σταύρου 8 στην Ξηροκρήνη ανοίγει από την εταιρεία DISCOUNT την Δευτέρα 6/3/2017. Με την κινητοποίηση που κάναμε την Τετάρτη 1-3-2017 ζητήσαμε από την εταιρεία να πάρει τους εργαζόμενους στο κατάστημα. Η απάντησή της ήταν αρνητική. Την Πέμπτη 2/3/2017 κατά την διάρκεια κινητοποίησης με το ίδιο αίτημα, χρησιμοποίησαν τον κατασταλτικό μηχανισμό για να μας τρομοκρατήσουν.
    Ταυτόχρονα ενημερώσαμε το Υπουργείο Εργασίας (μέσω ΣΕΠΕ, υπουργείο ΜΑΚ-ΘΡΑΚ, ΜΜΕ,) για τις εξελίξεις και απαιτήσαμε να εφαρμοστεί το νόμιμο, δηλαδή να συνεχίζεται η εργασιακή μας σχέση σε όποια επιχείρηση παίρνει κάποιο κατάστημα. Δυστυχώς το Υπουργείο καθυστερεί ακόμα και στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου του Π.Δ. 178/2002 παρά τις δεσμεύσεις που πήραμε τόσο στο γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην κεντρική διεύθυνση του ΣΕΠΕ στην Αθήνα.
    Μια καθυστέρηση που δίνει περιθώρια στους επιχειρηματικούς ομίλους να μετατρέπουν σε "κάτεργα" τους χώρους εργασίας, και με "συμπάθεια" παραπέμπει τους απλήρωτους εργαζόμενους σε "πανάκριβη" δικαστική λύση.
    Η επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» κάτω από το βάρος του ανταγωνισμού στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, και ενώ αναζητούσε συμφωνίες συνεργασίας, αγοραστές, δήλωνε ότι θέλει να μείνει στην αγορά, μεθοδευμένα οδήγησε τα καταστήματα σε προσωρινό κλείσιμο, υποχρεώνοντας και τους εναπομείναντες εργαζόμενους να κάνουν επίσχεση εργασίας. Όφειλε στους ιδιοκτήτες ενοίκια μηνών και ζητούσε την έξωσή της.
    Η καλοστημένη μηχανή που στήθηκε ώστε να απαλλαγούν από το προσωπικό πρέπει να σταματήσει.
Ξέρουμε καλά ότι παντού τα καταστήματα φιλέτα παζαρεύονται ανάμεσα σε νέους επενδυτές – εργοδότες και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, σε πολλά από αυτά έχουν ήδη γίνει νέα συμβόλαια, χωρίς να υπολογίζουν τους 1400 εργαζόμενους, τις οικογένειές μας που με τη δική μας δουλειά έκαναν τα μαγαζιά αυτά να είναι περιζήτητα.
    Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ο αγώνας για να μη χάσουνε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και επίπονος κάτω από το βάρος των οικογενειακών μας αναγκών. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που με συλλογικές αποφάσεις, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.
    Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, να μη μείνουν θεατές σε αυτή την υπόθεση, γιατί δεν είναι ούτε η πρώτη και δε θα είναι η τελευταία!
    Οι εργοδότες παζαρεύουν στις δικές μας πλάτες χωρίς να μας υπολογίζουν! Ήρθε η ώρα να μας υπολογίσουν για τα καλά! 
Καλούμε τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, τους άνεργους, να στηρίξουν τον αγώνα μας.
 Κλιμακώνουμε με κινητοποίηση στο κατάστημα DISCOUNT στην οδό Θεοδοσίου Σταύρο 8 στην Ξηροκρήνη την Δευτέρα 6/3/2017στις 10π.μ. 
Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας

και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου