-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

  Παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.
    Την Τετάρτη 15 Ιούνη εκδικάζεται η αίτηση της επιχείρησης «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» (πρώην σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης») για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει στους 1.400 εργαζόμενους, των 135 καταστημάτων κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο και Θεσσαλία, μισθούς ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να παραμένουν στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.
    Οφείλει επίσης 25 εκατ ευρώ στο ΙΚΑ, 25 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, αλλά και άλλα μεγαλύτερα ποσά σε προμηθευτές. Την ίδια στιγμή γίνονται εξώσεις στα καταστήματα, αφού οφείλει νοίκια μηνών.
    Κάτω από την πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, η εργοδοσία μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα καταβάλει μισθούς και καταλήγει να τους εκβιάζει για να αποσπάσει υπογραφές παραίτησης από τα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα τους, με την απειλή ότι αν δε συναινέσουν, θα κλείσουν τα καταστήματα.
    Εκβιαστικά λειτουργεί και η ύποπτη καθυστέρηση από αρκετά καταστήματα του ΟΑΕΔ να χορηγήσουν το πενιχρό επίδομα επίσχεσης σε όσους εργαζόμενους διεκδικούν μ' αυτόν τον τρόπο τα δεδουλευμένα τους.
    Ένα τέτοιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων ήταν οι δηλώσεις «Καρυπίδη» πριν περίπου ένα μήνα στο υπουργείο Εργασίας ότι «εντός των επόμενων ημερών, θα αρχίσει η τροφοδοσία των καταστημάτων από το νέο συνεργάτη "ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ" και η "Μαρινόπουλος" θα προβεί σε τροφοδοσία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ». Η εταιρεία «Μαρινόπουλος» εμφανίζεται να συμφώνησε για «κούρεμα» 80 εκατ. ευρώ από τα 100 εκατ. που της χρωστάει η «Καρυπίδης», με αντάλλαγμα 20 μαγαζιά, απαλλαγμένα προφανώς από βάρη και εργαζόμενους, παρόλο που και η ίδια αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους της!
    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με επίσημη δήλωση της εταιρείας στο υπουργείο Εργασίας, νέος επενδυτής θα είναι τα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», που επίσης θα πάρει άγνωστο αριθμό καταστημάτων, απαλλαγμένο από χρέη και εργαζόμενους. Από την άλλη, η στάση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της μεγαλοεργοδοσίας. Παραμυθιάζει, θλίβεται δήθεν μοιράζοντας «συλλυπητήρια» στους εργαζόμενους και στο διά ταύτα κρύβεται πίσω από νόμους και διατάξεις που η ίδια ψήφισε. Τα επιχειρηματικά παζάρια που γίνονται πίσω από την πλάτη των εργαζομένων είναι ξένα προς τα συμφέροντά τους.
    Αυτό που μπαίνει σε πρώτο πλάνο είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, να μην υπάρξουν βλαπτικές μεταβολές στους μισθούς και στις συμβάσεις. Να πάρουν οι εργαζόμενοι πίσω τις υπογραφές συναίνεσης στην καταδίκη τους, που με μηχανισμούς και εκβιασμούς απέσπασε η εργοδοσία. Να εμπιστευτούν το σωματείο, τα παραρτήματά του σε κάθε πόλη, να ακολουθήσουν όλοι ενιαία γραμμή πίεσης και διεκδίκησης. Επίσης, να καταβληθούν άμεσα και χωρίς παζάρια όλα τα δεδουλευμένα που καθυστερούν για μήνες. Να πάρει εδώ και τώρα θέση η κυβέρνηση και να χορηγηθεί άμεσα επίδομα αλληλεγγύης σε όλους τους απλήρωτους της «Καρυπίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου