--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥΚΚΕ
 
Σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν.


Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα "νόμος και τάξη", κατά πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών επιταγών.

Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, έτσι ώστε να μην οργανώνονται, να μη διεκδικούν, να σκύβουν το κεφάλι, ακόμη κι όταν συνάδελφός τους απολύεται άδικα. Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί σε σωρεία αντιδραστικών άλλων αποφάσεων της δικαιοσύνης που υπηρετούν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, αυτά της μεγαλοεργοδοσίας και στοχεύουν ενάντια στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που με αυταπάρνηση προσπαθούν να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και συνολικά του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν θα τους περάσει. Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, με αιχμή την ανεργία, μαζί με εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών - σπουδαστών. Για να ακουστεί η δική μας φωνή! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!.
 
 
ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή κατά της συναγωνίστριας και πρόεδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφίας Καλαντίδου μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν.

 

Ενώ κατέπεσε όλο το κατηγορητήριο με το οποίο διώκονταν (άσκηση βίας, παρακώλυση λειτουργίας της επιχείρησης κ.λπ.) καταδικάστηκε με το πρωτοφανές σκεπτικό της «ηθικής αυτουργίας». 

Η δικαιοσύνη πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αξιώσεις της εργοδοσίας για μεροκάματα πείνας και εργαζόμενους ανοργάνωτους, τρομοκρατημένους και με σκυμμένο το κεφάλι χτυπάει απροκάλυπτα τους πρωτοπόρους αγωνιστές συνδικαλιστές για να προλάβει την οργανωμένη και μαζική απάντηση των εργαζομένων.

Αυταπατώνται αν πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σωπάσουν τη φωνή των ταξικών δυνάμεων και ότι θα βάλουν φραγμό στη ταξική συσπείρωση των εργαζομένων με απαίτηση να καρπωθούν τον πλούτο που παράγουν.

Ας διδαχθούν από την ιστορία.

Απάντηση θα πάρουν εργοδότες, πολιτικό τους προσωπικό και αστική δικαιοσύνη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη από εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών - σπουδαστών. Εκεί θα ακουστεί η δική μας φωνή! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!»

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καμία καταδικαστική απόφαση δεν σταματάει την  δράση του σωματείου.

 

Η διοίκηση της Ένωσης καταγγέλλει την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου όπου καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με 3ετη αναστολή την πρόεδρο Σοφία Καλαντίδου.

 

Το δικαστήριο έγινε μετά από μήνυση του Αρβανιτίδη για κινητοποίηση που έγινε το Φεβρουάριο του 2010. Κινητοποίηση που είχε οργανώσει το σωματείο για απολύσεις που είχαν γίνει.

Με την απόφαση αυτή η δικαιοσύνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο "τυφλή και αταξική" είναι. Καταδίκασε την πρόεδρο του σωματείου την ίδια στιγμή που ακόμα καθυστερεί με διάφορες προφάσεις την εκδίκαση των μηνύσεων που έχει κάνει το σωματείο για την επιχείρηση Αρβανιτίδης με αποκορύφωμα την παρακολούθηση γενικής συνέλευσης στο εργατικό κέντρο με κάμερα.

Δεν περιμένουμε καμία απόφαση δικαστηρίου να μας δικαιώσει ή να μας τρομάξει η συνεπή στάση και δράση του σωματείου έχει αναγνωριστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας Αρβανιτίδη. Από το διάστημα εκείνο, το 2010, με οργανωμένη δουλειά χτίστηκε το πανελλαδικό σωματείο στην επιχείρηση. Αυτός ήταν και ο στόχος μας αυτό ήταν που είχε τρομάξει τότε την διοίκηση της εταιρείας και πήρε το μέτρο των μηνύσεων. Δεν τα κατάφερε, οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν και έχτισαν το δικό τους σωματείο που έδωσε τις μάχες για να μην περάσουν οι αλλαγές των ατομικών τους συμβάσεων, να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, σήμερα οργανώνουν την πάλη τους απέναντι στις απολύσεις.

 

Μπορεί οι διοίκηση της εταιρείας να άλλαξε, μπορεί η εταιρεία να εντάχθηκε στην μεγάλη « οικογένεια» του Μαρινόπουλου, τίποτα όμως δεν άλλαξε για τους εργαζόμενους.

Όσες καταδικαστικές αποφάσεις και να πάρουν τα δικαστήρια τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και θέληση για τα δίκια όλων των εργαζομένων του κλάδου.

 

Αυτό θα αποδείξει και η μεγάλη συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων από την Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στις 1 του Νοέμβρη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 
Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρφούρ- Μαρινόπουλος- DIA

Συνάδελφοι, η Διοίκηση του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρφούρ- Μαρινόπουλος- DIA καταγγέλλει την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της προέδρου του κλαδικού Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης, Σοφίας Καλαντίδου. Το «έγκλημα» που διέπραξε η πρόεδρος του Σωματείου μας ήταν να υπερασπιστεί τα αυτονόητα δικαιώματά μας στην εργασία, στον συνδικαλισμό και κατ’επέκταση στη ζωή μας. Η απόφαση, βεβαίως, του «ανεξάρτητου», «τυφλού» και «καθόλου πολιτικά και ταξικά καθοδηγούμενου συστήματος δικαιοσύνης» της χώρας μας δυστυχώς δεν μας ξάφνιασε στο παραμικρό, αφού αποτελεί την προέκταση ή και το επιστέγασμα όλων των κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών που έχουν ψηφιστεί και υλοποιηθεί από την κυβέρνηση υπέρ των αφεντικών τους που όλως παραδόξως είναι οι εργοδότες μας και όχι εμείς, ο εργαζόμενος λαός αυτού του τόπου!

Απάντησή μας η οργάνωση, η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Απέναντι στην Κυβέρνηση, στα τσιράκια τους και σ’όσους μας θέλουν διαιρεμένους, μόνους και φοβισμένους εμείς απαντάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
 
Δίνουμε δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την
1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στην Αθήνα.

Εκεί θα είμαστε όλοι για να ενωθούμε και να πορευτούμε σε ένα αύριο που ΕΜΕΙΣ θα πρωταγωνιστούμε.
Η Διοίκηση
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση του Δικαστηρίου να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Καλαντίδου Σοφία, γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά  των εργαζομένων στο Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ .


Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ της συγκυβέρνησης και έρχεται να προστεθεί σε σωρεία και άλλων αντιδραστικών αποφάσεων της δικαιοσύνης όπως για τους απεργούς συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ, ¨δίνοντας αέρα στα πανιά¨ της μεγαλοεργοδοσίας, όπως και με τη μήνυση  της εταιρείας LIDL σε συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου στο Ν. Αττικής για απεργιακή κινητοποίηση που είχε γίνει το 2010.

Προφανώς  όλα τα παραπάνω στρώνουν και προετοιμάζουν το έδαφος για την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων όπως ετοιμάζεται να επικυρώσει η συγκυβέρνηση με νόμο στη Βουλή με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας.

Καμία απόφαση δικαστηρίου, κανένας νόμος δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους αγωνιστές που με αυταπάρνηση προσπαθούν να οργανώσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία με την συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη 2014, για να ακουστεί η δική μας φωνή, για να πάρουμε το μέλλον και τη ζωή μας στα χέρια μας.

ΤΟ Δ.Σ.


ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 
               Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά, καταγγέλλουν την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσουν με ποινή φυλάκισης τη Σοφία Καλαντίδου, Πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ. Η προκλητική αυτή απόφαση έρχεται  μετά από μήνυση της εργοδοσίας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας για να ανακληθούν απολύσεις που είχε κάνει η συγκεκριμένη εταιρία.

Η δικαιοσύνη έδειξε για μια ακόμη φορά τον ταξικό της χαρακτήρα. Αυτό το έχει δείξει αμέτρητες φορές με ποιανού το μέρος είναι μιας και τις περισσότερες φορές τις απεργίες τις κρίνει παράνομες και καταχρηστικές.

Τέτοιες αποφάσεις δείχνουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου για χτύπημα κάθε κινητοποίησης ή απεργίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την προσαρμογή του συνδικαλισμού στις απαιτήσεις του κεφαλαίου με ενδεχόμενη αλλαγή του αντιστοίχου νομού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γιατί τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων όπως προετοιμάζεται να επικυρώσει η συγκυβέρνηση με νόμο στη Βουλή με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας.

Δίνουμε απάντηση μέσα από το σωματείο μας μέσα από την οργανωμένη πάλη.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δείξουμε τη δύναμή μας συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, με αιχμή την ανεργία – τα εργασιακά – το ασφαλιστικό, απόφαση που πήρε το σωματείο μας ώστε να ακουστεί και η δική μας φωνή.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 
ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης καταγγέλλει  την απόφαση του Δικαστηρίου, την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, που καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή την πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου. Σημειώνουμε ότι η Σοφία Καλαντίδου είναι πολιχνιώτισσα και έχει διατελέσει βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης Παύλου Μελά.

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων, «το δικαστήριο έγινε μετά από μήνυση του "Αρβανιτίδη", για κινητοποίηση που έγινε το Φεβρουάριο του 2010. Κινητοποίηση που είχε οργανώσει το Σωματείο για απολύσεις που είχαν γίνει». Και προσθέτει:

«Με την απόφαση αυτή, η δικαιοσύνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο τυφλή και αταξική είναι. Καταδίκασε την πρόεδρο του Σωματείου, την ίδια στιγμή που ακόμα καθυστερεί με διάφορες προφάσεις την εκδίκαση των μηνύσεων που έχει κάνει το Σωματείο για την επιχείρηση "Αρβανιτίδης", με αποκορύφωμα την παρακολούθηση Γενικής Συνέλευσης στο Εργατικό Κέντρο με κάμερα.

Δεν περιμένουμε καμία απόφαση δικαστηρίου να μας δικαιώσει ή να μας τρομάξει. Η συνεπής στάση και δράση του Σωματείου έχει αναγνωριστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας "Αρβανιτίδη". Από το διάστημα εκείνο, το 2010, με οργανωμένη δουλειά χτίστηκε το πανελλαδικό σωματείο στην επιχείρηση. Αυτός ήταν και ο στόχος μας, αυτό ήταν που είχε τρομάξει τότε τη διοίκηση της εταιρείας και πήρε το μέτρο των μηνύσεων. Δεν τα κατάφερε. Οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν και έχτισαν το δικό τους Σωματείο, που έδωσε τις μάχες για να μην περάσουν οι αλλαγές των ατομικών τους συμβάσεων, να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, σήμερα οργανώνουν την πάλη τους απέναντι στις απολύσεις.

Μπορεί η διοίκηση της εταιρείας να άλλαξε, μπορεί η εταιρεία να εντάχθηκε στη μεγάλη "οικογένεια" του "Μαρινόπουλου", τίποτα όμως δεν άλλαξε για τους εργαζόμενους.

Όσες καταδικαστικές αποφάσεις και να πάρουν τα δικαστήρια, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και θέληση για τα δίκια όλων των εργαζομένων του κλάδου.

Αυτό θα αποδείξει και η μεγάλη συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων από τη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ, την 1η του Νοέμβρη».
Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών
Η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων εντείνεται. Σε δίωξη βρίσκονται πρωτοπόροι εργαζόμενοι, ταξικά συνδικάτα, η ποινικοποίηση της δράσης και οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Συνοδεύονται από καταδίκες των αστικών δικαστηρίων, που υιοθετούν τις ανυπόστατες και τρομοκρατικές αιτιάσεις της εργοδοσίας, ενώ η απόλυση συνδικαλιστικών στελεχών συναντά την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης, που καλύπτει την εργοδοτική αυθαιρεσία.

        Ο ΠΣΣΔΤ καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του Γιώργου Βασιλάκη, Γραμματέα του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) από την πολυεθνική εταιρία πληροφορικής  COMMSQUARE (Βελγικών συμφερόντων), αφού ο συνδικαλιστής αρνήθηκε την προσφορά της εταιρίας να δεχτεί την απόλυσή του με αντίτιμο την διπλάσια αποζημίωσή του.

        Καταδικάζει επίσης, την ποινή φυλάκισης που επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη, μετά από μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία των καταστημάτων «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», σε βάρος της Σοφίας Καλαντίδου, Προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, για την κινητοποίηση που είχε γίνει από το συνδικάτο το Φλεβάρη του 2010 με αίτημα την ανάκληση απολύσεων από την επιχείρηση.

         Να είναι βέβαιοι, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ότι το ταξικό εργατικό, λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί και να υποχωρήσει από την ανάπτυξη της δράσης που είναι αναγκαία για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι επιλογές των μονοπωλίων.
 

1 σχόλιο:

  1. Η τρομοκρατία δεν σταμάτησε ποτέ στην ιστορία τους Κομουνιστές, πιστεύουν ότι θα τους σταματήσει τώρα;
    Δ.Σ.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή