ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΜΕ


Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 19 Γενάρη

Απεργία χωρίς απεργούς θέλει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων

Την πρόταση για απεργία την Τετάρτη 29/1 κατέθεσαν χτες στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι ταξικές δυνάμεις, προβάλλοντας ολοκληρωμένο πλαίσιο, με αιτήματα όπως:

  • Την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης στο εμπόριο, χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών στα προ της μείωσης επίπεδα.
  • Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να επιβάλλει τη μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  • Συλλογική Σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη τη βδομάδα, με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
  • Την υπογραφή επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές.

Στον αντίποδα, οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία (ΕΜΕΙΣ - πρώην στελέχη ΠΑΣΚΕ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) πρότειναν και τελικά αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για μεθαύριο, Κυριακή. Η απόφαση πάρθηκε, με αφορμή το γεγονός ότι η ερχόμενη Κυριακή είναι μία από τις εφτά του έτους, κατά τις οποίες θα ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο (4177/2013), που κάνει ένα βήμα πιο πέρα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια απεργία που την υπονομεύει συνειδητά από τα γεννοφάσκια της, αφού την προκηρύσσει κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις,  η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 19 Γενάρη ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν γιατί όπως σημειώνει:

«Εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν με γρήγορα βήματα στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν σε νέες μειώσεις στους μισθούς μας, στην «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» προχώρησαν σε κόψιμο των επιδομάτων που για τους εργαζομένους σημαίνει μείωση από 50 έως 200 ευρώ, στα «Πράκτικερ» θα προχωρήσουν σε μείωση 7% κλπ. Απαιτούν νέες μειώσεις μισθών εκβιάζοντας με απολύσεις και άλλα μέτρα τους εργαζόμενους.

Την Κυριακή 19 Γενάρη απεργούμε:

Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο χωρίς να δείχνουμε τη δύναμη μας παντού σε κάθε κατάστημα σε κάθε μονοπωλιακό όμιλο, την ημέρα της απεργίας να μην πάει κανείς για δουλειά, να αναλάβουμε οι ίδιοι την επιτυχία της μαζί με το συνδικάτο στο κλάδο.

Γνωρίζουμε πολλή καλά πόσο δύσκολο είναι για εσένα να ξεπεράσεις τις απειλές της εργοδοσίας, τον τρόπο που η ομοσπονδία του κλάδου οργανώνει τη συγκεκριμένη απεργία και τους αγώνες γενικότερα, την απογοήτευση, τη λογική ότι οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα, παρόλα αυτά εμείς σε καλούμε να δώσεις μαζί μας την μάχη της απεργίας για να μη δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους να τελειώσουν με ότι εργατικό δικαίωμα απέμεινε, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τη συλλογική πάλη.

Ξέρουμε πως είναι να δουλεύεις με το φόβο και την τρομοκρατία ότι εάν δεν δουλέψεις για 300 και 400 ευρώ θα προστεθείς και εσύ στην μακριά λίστα των ανέργων, εμείς για αυτό δε μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου και των ΣΣΕ. Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Ξέρουμε πως είναι να δουλεύεις ατελείωτες ώρες δουλειάς, με 7 Κυριακές το χρόνο μακριά από την οικογένεια σου και τώρα με τις λευκές νύχτες να σου βγαίνει η ψυχή μέχρι της 11 το βράδυ και ξανά από την αρχή.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια στο εμπόριο επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα, δίνουν απλόχερα στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, κάνουν νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, δίνουν τζάμπα εργαζομένους και ιδιαιτέρα νέους με τα προγράμματα της ΕΕ.

Η πανελλαδική γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών στο κλάδο καλεί όλους τους εργαζομένους ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες να απαντήσουν στην εργοδοσία με την συμμετοχή τους στην απεργία με αιτήματα που να αφορούν:

  • Την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα.
  • Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να επιβάλει την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  • Συλλογική σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα, με κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
  • Την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες πολυεθνικές».

Απεργία χωρίς απεργούς θέλει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας

Οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πρόταση για απεργία την Τετάρτη 29 Γενάρη, προβάλλοντας το ολοκληρωμένο πλαίσιο, το οποίο δίπλα στην υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας θέτει το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο χωρίς μειώσεις, με επαναφορά των μισθών στα 918 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τη μείωση που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας το 2012.

Στον αντίποδα, οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία (ΕΜΕΙΣ - πρώην στελέχη ΠΑΣΚΕ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) πρότειναν και τελικά αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Κυριακή 19 Γενάρη. Η απόφαση πάρθηκε,  με αφορμή το γεγονός ότι η ερχόμενη Κυριακή είναι μία από τις εφτά του έτους, κατά τις οποίες θα ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο (4177/2013), που κάνει ένα βήμα πιο πέρα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια απεργία που την υπονομεύει από τα γεννοφάσκια της, αφού την προκηρύσσει κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», χωρίς να έχει το χρόνο, αλλά και την πρόθεση να την οργανώσει και να κινητοποιήσει τους εργαζομένους. Κι αυτό ενώ προηγήθηκαν άλλες τρεις Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς και η πολυδιαφημισμένη «Λευκή Νύχτα» στο Δήμο της Αθήνας, με δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα για τους εμποροϋπαλλήλους.

Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως η κατάσταση δεν αλλάζει με «απεργίες» χωρίς απεργούς, που λειτουργούν μόνο ως επικοινωνιακά «χάπενινγκ» στο κέντρο της Αθήνας, όπως αυτές που προκηρύσσει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν θέση μάχης, να σχεδιάσουν, να προετοιμάσουν, να οργανώσουν την πάλη τους και να προχωρήσουν σε απεργία, απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου