ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Π.Α.ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία για την κερδοφορία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στις πρώτες σε αύξηση τζίρου και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις φιγουράρουν τα ονόματα των εξής εταιρειών :
 ΤΖΑΜΠΟ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΡΟ ΑΕ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΠΕΝΤΕ ΑΕ, ΙΚΕΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΖΑΡΑΣ, ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΒΑΖΑΑΡ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ, ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ, ΑΤΤΙΚΑ, ESTEE LAUDER, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, GROUP 4 SEGURICOR.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως:
«Παρά την κρίση, βασικές και μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να συσσωρεύουν κέρδη.
Την ίδια περίοδο ακόμα και σε αυτές τις επιχειρήσεις με την τεράστια κερδοφορία:
·         Xιλιάδες εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, οι μισθοί και συνολικά οι αμοιβές των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες έπεσαν στα τάρταρα και εξακολουθούν να μειώνονται.
·         Οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν και οι εργαζόμενοι εργάζονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας όποτε θέλει ο εργοδότης σε συνθήκες εντατικοποίησης και χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας.
·         Για τους εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα τα προϊόντα έγιναν ακριβότερα, οι αυξήσεις συνεχίζονται, δεν έχουν τελειωμό, η ποιότητα των προϊόντων υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στην Υγεία.
·         Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου (σούπερ μάρκετ), που ξεζουμίζουν εργαζόμενους και καταναλωτές, έχουν στην πράξη καταργήσει τους μεσάζοντες και προμηθεύονται τα προϊόντα τους απευθείας από τους παραγωγούς, εκμεταλλεύονται άγρια έτσι ένα μεγάλο μέρος των φτωχών αγροτών, των κτηνοτρόφων κλπ. της χώρας μας.
Συμπέρασμα και βασική διαπίστωση
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, αλλά και η κρίση τους όλα αυτά τα χρόνια.
Κέρδη για τα μονοπώλια, τη μεγάλη εργοδοσία ντόπια και ξένη, ανεργία και φτώχεια για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.
Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία μας καλούν να κάνουμε ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες θυσίες.
Ενώ έτσι έχει η κατάσταση και οι μεγαλοκαπιταλιστές εργοδότες του κλάδου μας κερδοσκοπούν σε βάρος όλων των παραπάνω και στην ανάπτυξη και στην κρίση, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας για μια ακόμα χρονιά ετοιμάζεται σε συνεργασία με τους εργοδότες να μας μειώσει τους μισθούς και να μας αυξήσει τα ωράρια εργασίας.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τώρα το παίζουν ανεξάρτητοι, ανένταχτοι, αλλά έχουν την ίδια γραμμή υποταγής και αποτελούν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία, συζητούν και πάλι υπογραφή συλλογικής σύμβασης με νέα μείωση μισθών.
Στις 19/1/2014 προκήρυξαν πανελλαδική κλαδική απεργία χωρίς καμία οργάνωση, ενημέρωση και σχεδιασμό, σέρνοντας ουσιαστικά έναν κλάδο ολόκληρο σε μια απεργία χωρίς απεργούς.
Οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) καθώς και οι πλειοψηφίες σε ορισμένα εργοδοτικά επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία δεν προκήρυξαν την απεργία γιατί ενδιαφέρονται για την οργάνωση, την αντίσταση του κλάδου συνολικά απέναντι στη συνολική επίθεση που δέχεται, αλλά υπηρετώντας τον ενδοκλαδικό ανταγωνισμό των μονοπωλίων του κλάδου.
Οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία (ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) παίζουν με την απεργία με σκοπό να την εκφυλίσουν, πλασάρουν τη λογική ότι οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν, ο κλάδος γενικά δεν απεργεί γιατί δεν θέλουν να συγκρουστούν με τους μεγαλέμπορους, γι' αυτό το λόγο δεν πήραν κανένα μέτρο οργάνωσης της απεργίας, περιορίστηκαν μόνο σε "επικοινωνιακές φιέστες", βασική τους επιδίωξη είναι αγωνιστικά να υπογράψουν νέες μειώσεις μισθών με την εργοδοσία.
Αυτός είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Δεξί χέρι των εργοδοτών. “Πέμπτη φάλαγγα” στις γραμμές του εργατικού κινήματος. Είναι ηγεσία συμβιβασμένη, εξαγορασμένη από την εργοδοσία, επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
·         Σε κάθε εταιρεία και ιδιαίτερα σε αυτούς τους επιχειρηματικούς ομίλους με τα απίστευτα κέρδη να απαιτηθεί η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με επαναφορά των μισθών στα προ της προηγούμενης μείωσης επίπεδα.
·         Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·         Να σταματήσει κάθε συζήτηση από την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με μείωση μισθών και να απαιτηθεί η υπογραφή νέας σύμβασης με επαναφορά των μισθών στα προ μείωσης επίπεδα.
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ:
  • Να απαντήσουμε με οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, με δυνάμωμα των συνδικάτων, να γίνουν πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι απέναντι στους εργοδότες, τα κόμματά τους και το κράτος τους.
  • Με μέτωπο ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Έξω οι εργοδοτικοί, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, τα τσιράκια των εργοδοτών και του κράτους από τα συνδικάτα. Δυνατό ΠΑΜΕ παντού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου