ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΜΕ:Διήμερο δράσης για το 37 Συνέδριο της ΓΣΕΕ (ΦΩΤΟ)

Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επιδιώκει στην Καλαμάτα ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «συνδικάτα εργατών - όχι των εργοδοτών» οι τελευταίες εξελίξεις από το συνέδριο, έγινε στη Θεσσαλονίκη χθες από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της διήμερου δράσης . 

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Χάρης Κυριαζίδης πρόεδρος του Συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και τις παρεμβάσεις τους να δώσουν ένα τέλος στις πρακτικές νοθείας και εκφυλισμού του κινήματος από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. 
Στην εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις και από μέλη ΔΣ Σωματείων που περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορους χώρους με τις νοθείες και την προσπάθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να αλλοιώσουν τη θέληση και την εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Στην εκδήλωση έγινε ζωντανή σύνδεση (μέσω skype) με την Καλαμάτα και τον Αλέκο Περράκη μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ που ενημέρωσε για το τι συμβαίνει σήμερα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός που βρήκε  ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους παραβρισκόμενους. 
Νωρίτερα, αναρτήθηκε γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου που ανέγραφε το σύνθημα: «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα - Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», με την υπογραφή του ΠΑΜΕ.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, κάθε σωματείο που δεν ανέχεται την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στις γραμμές μας και οποιαδήποτε παιχνίδια «καρέκλας» στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, να συμμετάσχει στο διήμερο δράσης που ξεκίνησε από χθες και για σήμερα Σάββατο περιλαμβάνει:
    11.00: Ραντεβού στο χώρο του ΕΚΘ. Εξόρμηση σωματείων σε κεντρικά σημεία της πόλης για ενημέρωση των εργαζομένων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.
    12.30-17.00: Συσκέψεις σωματείων στο χώρο του ΕΚΘ, άλλες πρωτοβουλίες.
    17.00: Θεατρική παράσταση «Αλλάζουμε ζωή» από μέλη σωματείων.
    Στον χώρο θα υπάρχει προβολή βίντεο και συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις από τη μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στην Καλαμάτα για να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ συνέδριο εργατικής οργάνωσης χωρίς τη συμμετοχή εργοδοτών, διευθυντικών στελεχών και ανύπαρκτων συνδικάτων. 
    Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αναφέρει:
    «Εκατοντάδες είναι οι αντιπρόσωποι που έρχονται με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ και είτε είναι οι ίδιοι εργοδότες, είτε εκλεγμένοι νόθα μέσα από σωματεία φαντάσματα από όλη τη χώρα.
    Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν ένα συσχετισμό στη ΓΣΕΕ και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για να δυναμώνουν οι μηχανισμοί αυτοί που στέκονται εμπόδιο να οργανωθούν αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
    Είναι εμφανές πως αυτές οι δυνάμεις λειτουργούν στο παρασκήνιο, συναλλάσσονται απευθείας με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτελούν το χρήσιμο και πρόθυμο στήριγμά τους, στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.
    Την κατάσταση αυτή τη βιώσαμε και στη Θεσσαλονίκη ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΘ τον Νοέμβριο του 2018, που χαρακτηρίστηκε από τον εκφυλισμό με άδεια την αίθουσα, δεν ήθελαν τον διάλογο, την αντιπαράθεση, στην ουσία απαγόρευσαν την οποιαδήποτε συζήτηση. Με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους, με την παρουσία της αστυνομίας και των ασφαλιτών. Ένα Συνέδριο που αναπαράγει συσχετισμούς που μαγειρεύονται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με τον γνωστό ρόλο των εργατοπατέρων».




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου