ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»

   Στην αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων έσπασε για άλλη μια φορά η προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής, να διευκολύνουν τα σχέδια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ να βάλουν στο χέρι τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης» και να τα δουλέψουν χωρίς να προσλάβουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αν και ρητά προβλέπεται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
   Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, αστυνομική δύναμη (περιπολικά, κλούβα ΜΑΤ, άνδρες της Ασφάλειας) είχαν πάρει τη θέση τους έξω από το κατάστημα της «Καρυπίδης» στην Περαία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διευκολύνουν την εργοδοσία της «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» να αδειάσει το κατάστημα από εξοπλισμό και εμπορεύματα και να φέρει να εγκαταστήσει καινούργια.
   Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι και απαίτησαν να σταματήσει κάθε τέτοια διαδικασία, καθώς υπάρχει προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, όπου έχουν προσφύγει με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή νομικής ή πραγματικής κατάστασης περιουσιακών στοιχείων και μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού από τα καταστήματα. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την Παρασκευή 26 Μάη.
   Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας αφού προσπάθησαν να ερμηνεύσουν όπως βόλευε τους εργοδότες την απόφαση, τελικά κάτω από την αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων αποφάσισαν να μην επιτρέψουν τη μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού.
   Παρόμοια επιχείρηση στήθηκε και στο κατάστημα της «Καρυπίδης» στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Εκεί, υπάλληλοι της μεταφορικής εταιρείας, πρόλαβαν να μεταφέρουν εμπορεύματα και εξοπλισμό κοντά στην έξοδο του καταστήματος, όμως πριν ολοκληρώσουν την επιχείρηση, παρενέβησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης».
Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» είναι απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο και βρίσκονται σε έναν πολύμηνο αγώνα διεκδικώντας πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
 
 Απλόχερη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον «Καρυπίδη»
 http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου