ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»

   Στην αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων έσπασε για άλλη μια φορά η προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής, να διευκολύνουν τα σχέδια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ να βάλουν στο χέρι τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης» και να τα δουλέψουν χωρίς να προσλάβουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αν και ρητά προβλέπεται η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
   Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, αστυνομική δύναμη (περιπολικά, κλούβα ΜΑΤ, άνδρες της Ασφάλειας) είχαν πάρει τη θέση τους έξω από το κατάστημα της «Καρυπίδης» στην Περαία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διευκολύνουν την εργοδοσία της «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» να αδειάσει το κατάστημα από εξοπλισμό και εμπορεύματα και να φέρει να εγκαταστήσει καινούργια.
   Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι και απαίτησαν να σταματήσει κάθε τέτοια διαδικασία, καθώς υπάρχει προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, όπου έχουν προσφύγει με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή νομικής ή πραγματικής κατάστασης περιουσιακών στοιχείων και μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού από τα καταστήματα. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την Παρασκευή 26 Μάη.
   Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας αφού προσπάθησαν να ερμηνεύσουν όπως βόλευε τους εργοδότες την απόφαση, τελικά κάτω από την αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων αποφάσισαν να μην επιτρέψουν τη μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού.
   Παρόμοια επιχείρηση στήθηκε και στο κατάστημα της «Καρυπίδης» στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Εκεί, υπάλληλοι της μεταφορικής εταιρείας, πρόλαβαν να μεταφέρουν εμπορεύματα και εξοπλισμό κοντά στην έξοδο του καταστήματος, όμως πριν ολοκληρώσουν την επιχείρηση, παρενέβησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης».
Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» είναι απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο και βρίσκονται σε έναν πολύμηνο αγώνα διεκδικώντας πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
 
 Απλόχερη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον «Καρυπίδη»
 http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου