ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΓΚΥΟΥ


Καταγγελία
    Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση My Market του ομίλου Metro για τη μη ανανέωση σύμβασης εργαζόμενης που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και εργαζόταν στο κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.
    Η μη ανανέωση της σύμβασης έγινε απροκάλυπτα λόγω της εγκυμοσύνης, καθώς συνιστά μισθολογικό κόστος και η συναδέλφισσα δεν θα ήταν «αποδοτική» για την επιχείρηση. Την παρότρυναν να ξαναέρθει για δουλειά αφού γεννήσει και αν υπάρχει θέση να την ξαναπροσλάβουν. Με λίγα λόγια αν θέλετε δουλειά, μην κάνετε παιδιά!
Απαιτούμε να γυρίσει πίσω στη δουλειά της η συναδέλφισσα που σε λίγο καιρό θα γίνει και μητέρα. 
    Με σύμβαση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας της. Αορίστου χρόνου, πλήρης απασχόλησης και με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όσον αφορά την προστασία της μητρότητας.
Δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τη συναδέλφισσα. 
Είναι αγώνας που μας αφορά όλους.    
Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Να ζούμε με αξιοπρέπεια.
    Η συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως και πολλές του κλάδου, αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους για να έχει εργαζόμενους φθηνούς και ευέλικτους. Ο σκληρός ανταγωνισμός και στον κλάδο των τροφίμων έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων, την εξαγορά ή συγχώνευση όποιων μπορούν να αποφέρουν κέρδη, να μαζεύεται δηλαδή η αγορά σε λιγότερα χέρια, όπως έγινε και στην περίπτωση της εξαγοράς του Βερόπουλου από τον όμιλο Metro. Και φυσικά τον ανταγωνισμό τους τον πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι.
    Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα My Market, εργαζόμενοι στο εμπόριο αλλά και σε όλους τους κλάδους,
Αυτή είναι η ανάπτυξη για τα αφεντικά. Τα My Market, μια επιχείρηση με κέρδη, που ανοίγει νέα καταστήματα, επεκτείνεται, το κατορθώνει αυτό πάνω στο δικό μας ιδρώτα και τη δική μας δουλειά. Δεν τους χαρίζουμε τα δικαιώματά μας!
Περνάμε στην αντεπίθεση!
Δυναμώνουμε το κλαδικό μας σωματείο. Ελάτε σε επαφή με την Ένωση Εμποροϋπάλληλων Ν. Θεσσαλονίκης, μη μένετε μόνοι σας απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Συμμετέχουμε στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 17 Μάη!
Τέρμα πια οι θυσίες μας για τα κέρδη τους!
Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου