ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ


Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές

Δούλοι δεν θα γίνουμε για τις πολυεθνικές

Κυριακή 7 Μάη Απεργούμε!
    Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Στόχος μας δεν είναι μόνο η απλή ενημέρωση για το πόσες Κυριακές θα δουλεύουμε.
    Στόχος μας είναι να σπάσουμε τα δεσμά του φόβου! Να μη μείνει μαγαζί ανοιχτό! Να δείξουμε την οργή και αγανάκτηση που μας προκαλεί η κατάσταση που βιώνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς.
Να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, καμία Κυριακή!
    Βλέπουμε τι έχουμε να περιμένουμε από την ανάπτυξη τους. Την ώρα που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες γιατί υπάρχει κρίση και είναι δύσκολα για όλους… οι 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους.
    Πώς το κάνουν αυτό; Η απαίτηση τους ήταν και θα είναι εμποροϋπάλληλοι φθηνοί, ευέλικτοι, αναλώσιμοι που θα μπορούν να τους ξεζουμίζουν καθημερινά, φοροαπαλλαγές, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, εργασιακή ζούγκλα, συμβάσεις εργασίας στα μέτρα τους, κατάργηση της Κυριακής Αργίας και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν, κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών κ.α
Μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!
    Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και μισθούς των 200 και 300 ευρώ.
    Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Το ένα μέτρο έρχεται να προστεθεί πάνω στο άλλο για να βελτιωθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Δεν θα δεχτούμε όμως να θυσιάσουμε τον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση μας, την οικογένεια μας. Έχουν μπει επιπλέον εμπόδια στην μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο της γυναίκες, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στο κλάδο.
    Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζει την κατάργησή της, σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν και πολύ σύντομα θα ισχύει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Ότι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.
    Έχουμε συμμάχους τους μικρούς αυταπασχολούμενους. Να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και την ζωή μας.
Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού
    Οι δυνάμεις στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΜΕΤΑ-ΠΑΣΚΕ) είναι εκείνες που από το 1997 έχουν βάλει φαρδιά την υπογραφή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου, που υπέγραψαν τις μειώσεις στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων το 2012. Είναι οι δυνάμεις που αποτελούν διαχρονικά το Δούρειο ίππο των επιχειρηματικών ομίλων στις γραμμές των εργαζόμενων.
    Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πρόσφατα καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και αποπροσανατόλιζαν τον κλάδο παρουσιάζοντας ως νίκη την απόφαση του ΣΤΕ για την Κυριακή αργία, όταν ο νέος σχεδιασμός για την κατάργηση της βρισκόταν προ των πυλών. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που τα προηγούμενα χρόνια ως το 2015, έκαναν την Ομοσπονδία σκαλοπάτι για την ανέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και σήμερα κάνουν την πάπια, κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.
    Δεν γίνεται να ξεκόβουμε τον αγώνα ενάντια για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας από τη συνολικότερη επίθεση, όπως κάνουν κάποιοι. Ούτε γίνεται να τον ανάγουμε σε αγώνα για δικαστικές αποφάσεις. Φάνηκε και από την προσφυγή στο ΣτΕ ότι μόνο ο δικός μας αγώνας και διεκδίκηση μπορούν να φέρουν πραγματικά αποτελέσματα.
Οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι για σφαγή, δε θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή!
    Μαζί με το σωματείο μας, να δημιουργηθούν και να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης. Να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας, με αλληλεγγύη και αυταπάρνηση να βγούμε μπροστά να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.
Απαντάμε στην αδικία, τη βαρβαρότητα με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη, με αγωνιστική ετοιμότητα για απεργία όποια στιγμή και να φέρουν τα μέτρα προς ψήφιση.
Διεκδικούμε:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
• Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
• Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαικό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
Η Κυριακή αργία δε μπαίνει στα μουσεία, αγώνας και απάντηση στην εργοδοσία!

Όλοι την Κυριακή 7 Μάη στην Απεργιακή Συγκέντρωση

στις 10.30 Τσιμισκή με Αριστοτέλους



Ανακοινωση της Γραμματείας Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

Ανοιχτό ΔΣ
Διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε ανοιχτό ΔΣ την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 19.00 στα γραφεία του σωματείου με θέματα:
* Την προετοιμασία της απεργίας για την Κυριακή 7 Μαΐου

* Την κλιμάκωση του αγώνα μπροστά και στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία
Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χώρος αντίστασης.
Κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα να γίνει αίτημα διεκδίκησης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.
Όλοι οι εργαζόμενοι να υψώσουμε τείχος αντίστασης απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, όλοι μαζί ενωμένοι κάτω από το κοινό συμφέρον για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, των σύγχρονων αναγκών μας. Μέσα από το σωματείο μας, δυναμώνοντας την κοινή δράση και τον αγώνα, μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους τους αυταπασχολούμενους, μπορούμε να καταφέρουμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. 
Τέρμα πια οι θυσίες για τα κέρδη τους. 

http://emporoupallilos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1677.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου