ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ 17ης ΜΑΗ

Μαζική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Πέμπτη  στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα νέα μέτρα, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό της Σοφίας Εξαδακτύλου, αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, η οποία τόνισε ότι ο αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλειά συνεχίζεται με την κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα την Πέμπτη.
Από την πλευρά των εργαζομένων στον «Καρυπίδη» μίλησε η Νόπη Μουστακίδου, η οποία τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δίνουν τον αγώνα για το αυτονόητο, όπως είπε, για τις θέσεις εργασίας και την καταβολή των μισθών.
Στην ανάγκη για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας αναφέρθηκε η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Εκ μέρους του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Θεσσαλονίκης μίλησε η Ράνια Καπετανγιώργη η οποία κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους οδηγεί στην καταστροφή .
Ο Κώστας Ηλιού, εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η «δήθεν αριστερή κυβέρνηση» έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά αφού αποτελεί το πιο καλό και αποτελεσματικό εργαλείο των μονοπωλιακών ομίλων για να περάσει χωρίς αντιδράσεις η αμύθητη, όπως την χαρακτήρισε, λαϊκή περιουσία που επί δεκαετίες χτιζόταν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού στα χέρια του κεφαλαίου .
Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των εργαζομένων στην «Coca Cola» προς τους συγκεντρωμένους απεργούς έστειλε ο Δημήτρης Αγάς, αντιπρόεδρος του Σωματείου.
Τέλος, ο Αλέξης Παπαδόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΜΑΣ, τόνισε ότι με τη συμμετοχή τους στην απεργία, στο συλλαλητήριο και τις φοιτητικές εκλογές οι φοιτητές και οι σπουδαστές κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν νομιμοποιούν στη συνείδησή τους τα μέτρα της κυβέρνησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου