ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»


ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καταγγέλλει την επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.» (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ), που κατά την συνήθη πρακτική της, συνεχίζει να μας έχει απλήρωτους. 1.400 εργαζόμενοι της εταιρείας στερούνται καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η «ανάπτυξη» και η «πολύπλευρη επιχειρηματικότητα» της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».
Παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας, την κατάθεση σε Υπουργείο Εργασίας και δικαστήρια χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δεδουλευμένων συνεχίζουμε να είμαστε απλήρωτοι από τον Φλεβάρη και συνάδελφοι από τον Ν. Πέλλας από τον Γενάρη. Με περίσσιο θράσος συνεχίζει να μας ζητάει να κάνουμε υπομονή, να βάλουμε πλάτη και να μην εκτελέσουμε τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, να μην διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας. Κερδίζει χρόνο για να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της και να μας πετάξει κυριολεκτικά στον δρόμο. Για να σπάσει την ενότητα, να αποθαρρύνει τους εναπομείναντες συναδέλφους, που συνεχίζουν να εργάζονται, να μπουν στην επίσχεση, άρχισε να πληρώνει έναντι κάποια χρήματα για τα οφειλόμενα του Φλεβάρη. Βέβαια, ο κ. Καρυπίδης βρήκε εκατομμύρια ευρώ για να «επενδύσει» στην ΠΑΕ ΑΡΗ!
Η εταιρεία καθημερινά στρέφεται κατά του Σωματείου και των εργαζομένων κατηγορώντας μας ότι επιδιώκουμε την πτώχευση της εταιρείας. Τις επιχειρήσεις δεν τις κλείνουν οι εργαζόμενοι, αλλά ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για το κέρδος!
Έχει τεράστια ευθύνη το Υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση που τόσο καιρό έβαζαν πλάτη στην επιχείρηση, που καλούσαν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τον διάλογο και την συναίνεση, τις αποφάσεις της εργοδοσίας και να κάνουν υπομονή. Τώρα, μετά από τόσους μήνες αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση για την ασυνέπεια και την ασυδοσία της εργοδοσίας. Η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί εδώ και μήνες, δεν έχουμε ανάγκη από μεγάλες και ωραίες δηλώσεις συμπαράστασης. Δεν μας ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυα.
Συμπαραστάτες μας σε όλο τον αγώνα μας ήταν και είναι η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και όλα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα που έχουν περάσει το προηγούμενο διάστημα και όσα προετοιμάζουν να περάσουν, για τις εργασιακές σχέσεις, για την περιβόητη "δίκαιη ανάπτυξη", θέλοντας να μας πείσουν ότι από την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων θα έχουμε και εμείς όφελος.
Το επόμενο διάστημα που θα ενταθεί η επίθεση της εταιρείας δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματα μας. Kαλούμε τους συναδέλφους που ακόμη δεν έκαναν το βήμα, να μην συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι να μην συναινέσουν στην εξαθλίωσή μας, για να σωθούν τα κέρδη του εργοδότη. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή. Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.
Απαιτούμε:
* Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
* Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας
* Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων. 

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με καθημερινή παρουσία έξω από την ΔΕΘ.
ΤΟ Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου