ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ώρα 6μμ στη πλ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Συναδέλφισσες/-οι
Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και η πάλη για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα, είναι κρίσιμο ζήτημα και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Συνδέεται με όλους τους όρους ζωής των εργαζομένων. Επηρεάζει το σήμερα και το αύριο.
Συνδέεται με διάφορες κοινωνικές παροχές, επιδόματα ανεργίας, ασθένειας, τις συντάξεις.
Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και στον κλάδο του εμπορίου και μέσα στην κρίση αναπτύσσονται, συσσωρεύουν κέρδη. Το 79% των πωλήσεων στα s/m το έχουν 6 μεγάλες εταιρίες, οι οποίες απασχολούν το 45% των εργαζόμενων του κλάδου.
Υπερασπιζόμαστε τα μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα μας.
Για εμάς δεν είναι περασμένα ξεχασμένα.
Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Στη ΔΕΘ για άλλη μια φορά θα παρουσιάσουν με ωραίο περιτύλιγμα την συνέχιση της λεηλασίας που ετοιμάζουν Κυβέρνηση - ΣΕΒ – ΕΕ.
Συνάδελφοι
Σπάστε το φόβο μέσα στους χώρους δουλειάς, πάρτε μέρος στη «στάση εργασίας»
που προκήρυξε το σωματείο για το ΣΑΒΒΑΤΟ από τις 4μμ έως τις 8μμ.
Με τη μαζική μας παρουσία στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ δηλώνουμε:
Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!
Διεκδικούμε:
* την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
* νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα
* την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
* την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Απαιτούμε:
* να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
* να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ώρα 6μμ στη πλ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου