Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση, έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 1η Σεπτέμβρη οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», συνεχίζοντας τον αγώνα τους για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Η επιχείρηση οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα 7 - 8 μηνών, καθώς και τα επιδόματα Πάσχα και καλοκαιριού.

Οι εργαζόμενοι από το Μάη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και εδώ και μήνες, με πολύμορφες δράσεις παλεύουν ενάντια στην εργοδοτική επίθεση. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων άλλων κλάδων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και Λαϊκών Επιτροπών.
Με συνθήματα όπως «ταξικοί αγώνες οργάνωση παντού αυτός είναι ο φόβος του κάθε αφεντικού», «Καρυπίδη έχουμε χρέη και μας λες υπομονή, οι εργαζόμενοι για σένα δεν θα πάμε φυλακή», οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου