ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ SM "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"



    Επίκαιρη Ερώτηση για την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στη λειτουργία του Σωματείου των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής.
Αναλυτικά η Ερώτηση:

    «Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε.» (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε.) συνεχίζοντας τις προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης των εργαζομένων της, κατά παράβαση του Ν. 1264, προχώρησε σε ωμή παρέμβαση στη λειτουργία του σωματείου, θυμίζοντας άλλες εποχές, δείχνοντας ταυτόχρονα και τις προθέ­σεις των εργοδοτών να ξεμπερδεύουν με τα ταξικά σωματεία, που μπαίνουν εμπόδια στα σχέδιά τους.
    Συγκεκριμένα, με επιστολή της η επιχείρηση, αφού έχει αρχικά αναβάλει την συνάντηση που είχε ζητήσει το Σωματείο, για τέλος του χρόνου, μέχρι να «σχηματιστεί πλήρης εικόνα για την εν γένει πορεία της εταιρείας», με αίτησή της στο ειρηνοδικείο Αθηνών ζητά να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης και των εκλογών για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και τέλος δεν αναγνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας.
    Ο πραγματικός λόγος είναι να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων και να επιβάλλει τα σχέδιά της, για μείωση του προσωπικού και πιθανόν για αλλαγές συμβάσεων με μείωση μισθών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιχείρηση προσπαθεί να εμπλακεί στα συνδικαλιστικά των εργαζόμενων της, με στόχο να τους τρομοκρατήσει και να τους «αδρανοποιήσει». Να θυμίσουμε ότι το 2012, η τότε εργοδοσία μπροστά στην μαζική άρνηση των εργαζόμενων να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις μείωσης των μισθών, οργάνωσε επιχείρηση παρακολούθησης με συνεργείο μαγνητοσκόπησης των εργαζομένων που προσέρχονταν, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη συνέλευση του Σωματείου τους, της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. Το συνεργείο παρακολούθησης, μετά από ενέργειες και πίεση του Σωματείου, οδηγήθηκε στην Αστυνομία όπου κατατέθηκαν μηνύσεις κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών και του τότε ιδιοκτήτη της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΑΕΕΕ». Όμως από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δυστυχώς καμία εξέλιξη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
    Να σημειωθεί ότι εδώ και 1,5 περίπου χρόνο που ανέλαβε η νέα διοίκηση στα Σούπερ Μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ», δεν τήρησε τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει σε ότι αφορά τις ημερομηνίες αποπληρωμής των δεδουλευμένων, στην τακτικότατα καταβολής μισθού και στις συνθήκες εργασίας.
    Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες του αρμόδιου Υπουργείου, που κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων προέτρεπε υπομονή και συνεννόηση.
    Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:
    Να προστατεύσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.
    Να καταλογισθούν επιτέλους οι ευθύνες για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης (μαγνητοσκόπηση γενικής συνέλευσης του σωματείου των εργαζόμενων)»

1 σχόλιο:

  1. Ποιος άλλος θα έκανε ερώτηση στην βουλή για εργαζόμενους, αν όχι το κόμμα τους;
    To κόμμα του εργάτη είναι ΕΝΑ το ΚΚΕ.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή