ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΚΤΕΣ


Τρείς Κυριακές μέσα στις γιορτές,
«Λευκή νύχτα» στην Θέρμη,
«Ανοιχτό εμπορικό κέντρο» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  Τρεις τακτικές που οδηγούν στην πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων.
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο
Αυτοαπασχολούμενοι-μικροί έμποροι
Εργαζόμενοι-συνταξιούχοι-άνεργοι καταναλωτές

   Για άλλη μια χρονιά το θέμα του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων φέρνει στο προσκήνιο τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
    Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο (είτε υπάλληλοι, είτε αυτοαπασχολούμενοι έμποροι) αντιλαμβάνονται όλο και πιο καθαρά, ότι η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, η κατάργηση των δικαιωμάτων τους, η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, οφείλεται και στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.
     Η εφαρμογή (χρόνια τώρα) του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων συνέβαλε ουσιαστικά στην καθιέρωση των ελαστικών μορφών εργασίας ( μερική απασχόληση, ωρομίσθιο, μονοήμερο, κ.α.) συνεπώς στη μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον επιχειρηματικό ανταγωνισμό, με συνέπεια το κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων. Γι αυτό οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κεφάλαιο, απαιτούσε (χρόνια τώρα) την διεύρυνση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής αργίας για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας (μισθοί, ασφάλιση) και να ισχυροποιηθούν , να επικρατήσουν στην αγορά με την εξαφάνιση των ανταγωνιστών τους.
    Σε περίοδο «ανάπτυξης» και με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (είτε αυτοδύναμες είτε συνεργαζόμενες) υπηρέτησαν αυτές τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Σήμερα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, η παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου (ανοικτά και το βράδυ) και η κατάργηση της αργίας της Κυριακής είναι σημαντική για την κερδοφορία του κεφαλαίου και για αυτό αποτελεί στόχο και του 3ου μνημονίου που συμφώνησε η «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
    Σε όσους δήθεν αμελώς βάζουν το ζήτημα της εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού από τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ρωτάμε τα παρακάτω:
Όσες Κυριακές και να ανοίξουν τα μαγαζιά τι θα ψωνίσει ο συνταξιούχος που του έκοψαν τη 13η και 14η σύνταξη και σε λίγους μήνες του κόβουν και το ΕΚΑΣ;
Όσες ώρες παραπάνω και να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά τι και πώς θα ψωνίσουν οι 1.500.000 άνεργοι που η πλειοψηφία τους δεν παίρνει ούτε καν το επίδομα ανεργίας;
  Όσες Λευκές Ημέρες και Νύχτες να οργανώσουν οι δήμαρχοι και οι Εμπορικοί Σύλλογοι τι μπορούν να ψωνίσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι των 300 ευρώ;
Ποια από τις τρεις Κυριακές θα βγει για ψώνια αυτός που ετοιμάζονται να του βγάλουν το σπίτι του στο σφυρί;
    Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, εργαζόμενοι καταναλωτές.
Καμία διεύρυνση του ωραρίου δεν έσωσε θέσεις εργασίας και ούτε αύξησε τους μισθούς. Αντίθετα μάλιστα εκατοντάδες εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία, σε χιλιάδες εργαζόμενους επιβλήθηκαν ατομικές συμβάσεις ωρομίσθιου, μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς τους είδαν χιλιάδες εργαζόμενοι.
    Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν έσωσε τους 200.000 μικρούς εμπόρους που έβαλαν λουκέτο στα χρόνια της κρίσης.
    Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, όταν: η εφορία στύβει κάθε εισόδημα, ο ΟΑΕΕ στέλνει το ΚΕΑΟ για κατάσχεση, οι τράπεζες ετοιμάζονται για πλειστηριασμούς.
Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, εργαζόμενοι καταναλωτές.
    Ας γκρεμίσουμε τις αυταπάτες, ότι με τον όποιο τζίρο των γιορτών, με το βραδιάτικο άνοιγμα, με το γιορτινό κέρασμα , θα καταφέρουμε να σταθούμε «ζωντανοί» ανάμεσα στους πολυεθνικούς γίγαντες, θα «δούμε φώς» στη σκιά των επιχειρηματικών ομίλων.
    Αν θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας, οφείλουμε να                 υπερασπιστούμε την αργία της Κυριακής σαν μοναδική μέρα ξεκούρασης για όλους, οφείλουμε να διεκδικήσουμε σταθερό ωράριο εργασίας με τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο για τις κοινωνικές μας ανάγκες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το εορταστικό ωράριο να γίνει εργαλείο για την κατάργησή της Κυριακάτικης αργίας.
    Όλοι και όλες έχουμε ευθύνες μπροστά σε αυτήν την κατάσταση. Κάθε εμποροϋπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, άντρας και γυναίκα να δυναμώσει την κοινή δράση, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε και ορίζουν την ζωή μας.
    Η δική μας Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ) είναι ικανή να αντιπαλέψει το αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής.
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
.Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
.Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
.Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων
ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
.8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή

1 σχόλιο:

  1. Λευκές νύκτες μαύρες μέρες για εργαζόμενους και μικρούς εμπόρους.
    Οι εμπορικοί σύλλογοι των μεγάλων πόλεων και όχι μόνο, είναι οι λαγοί για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο.
    Αυτόν τον ρολά έρχεται να παίξει και ο εμπορικός σύλλογος στην Θέρμη.
    Αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονικείς που επαναφέρει το ζήτημα με τις φορτοεκφορτώσεις.
    Στο παραπάνω μπλοκ, δήμαρχοι, εμπορικοί σύλλογοι , πρέπει να προσδέσουμε και το κυριότερο το αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης,
    Στην δικά τους συμμαχία πρέπει να απαντήσουμε με την δική μας Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ), για να παλέψουμε για τα δίκια μας:
    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
    .Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
    .Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων
    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
    .8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή

    ΑπάντησηΔιαγραφή