=====ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ--ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ---ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ---ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΤΗΛ.-ΣΤΟ email - ΑΜΕΣΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ====----- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ--ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ--ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ---ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ -ΕΚΑΒ----======->>>-ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

"ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Όχι στη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων.

Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
    Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει σε όλους τους εμποροϋπάλληλους, σε όλους τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τους συνταξιούχους ,τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τρείς από τις τακτικές που οδηγούν στην πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων.
Τρείς Κυριακές μέσα στις γιορτές (13/12, 20/12, 27/12,)

    Η «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τον νόμο που καταργεί την αργία της Κυριακής, συνεχίζοντας και σε αυτό τον τομέα την βάρβαρη πολιτική των προηγούμενων. Έτσι μέσα στο Δεκέμβριο οι εμποροϋπάλληλοι δουλεύουμε τρείς Κυριακές, με ολοένα και χαμηλότερους μισθούς, με περισσότερες ώρες εργασίας, με εκατοντάδες συναδέλφους απλήρωτους, με την απειλή της απόλυσης στο τέλος του έτους.
«Λευκή νύχτα» στην Θέρμη (19/12)
     Το ρόλο του λαγού των συμφερόντων των μεγάλων του εμπορίου παίζουν περιφερικοί σύλλογοι επαγγελματιών με την απόφαση τους να λειτουργήσουν και το βράδυ τις επιχειρήσεις τους.       Καλλιεργούν αυταπάτες σωτηρίας για τους μικρούς εμπόρους, την ώρα που συνθλίβονται κάτω από τον ανταγωνισμό αλλά και την αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζεται.
«Ανοιχτό εμπορικό κέντρο» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (22/12)
    Το open mall στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται σαν λύση για την κρίση και για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Ουσιαστικά εξυπηρετεί τους ισχυρούς του εμπορίου, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που μέρα με τη μέρα ελέγχουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.
    Για άλλη μια χρονιά το θέμα του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων φέρνει στο προσκήνιο τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
    Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το εορταστικό ωράριο να γίνει εργαλείο για την κατάργησή της Κυριακάτικης αργίας και την παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου.
    Το Δ.Σ. του σωματείου μας με καθημερινές δράσεις και παρεμβάσεις συνεχίζει τον αγώνα για ανθρώπινο ωράριο, για δουλειά με δικαιώματα.
    Καλεί σε συσπείρωση όλους τους συναδέλφους και τους μικρούς εμπόρους σε μέτωπο ενάντια στις απαιτήσεις των μονοπωλίων, ενάντια στις πολιτικές που μας αφανίζουν, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

1 σχόλιο:

 1. Λευκές νύκτες μαύρες μέρες για εργαζόμενους και μικρούς εμπόρους.
  Οι εμπορικοί σύλλογοι των μεγάλων πόλεων και όχι μόνο, είναι οι λαγοί για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο.
  Αυτόν τον ρολά έρχεται να παίξει και ο εμπορικός σύλλογος στην Θέρμη.
  Αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονικείς που επαναφέρει το ζήτημα με τις φορτοεκφορτώσεις.
  Στο παραπάνω μπλοκ, δήμαρχοι, εμπορικοί σύλλογοι , πρέπει να προσδέσουμε και το κυριότερο το αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  Στην δικά τους συμμαχία πρέπει να απαντήσουμε με την δική μας Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ), για να παλέψουμε για τα δίκια μας:
  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  .Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  .Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων
  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  .8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή